KURŠUMLIJA- Zoran Miladinović (68) iz potkopaoničkog sela Sagonjevo u opštini Kuršumlija moraće da plati kaznu od 3.000 dinara, jer ga je policija zatekla da na planini čuva stoku bez lične karte.

 Starina kaže da je dobro prošao jer su mu policajci rekli da će mu napisati i prijavu što njegovi psi nemaju zaštitne korpe.

            -Poterao sam stoku kao i svakog dana na ispašu prema Crnoj Čuki. Tada su naišla dva policajca koji su nekim svojim poslom došli u selo. Posle kraćeg razgovora jedan od njih me je upitao da li imam ličnu kartu. Začudio sam se i objasnio da sam ja čobanin i da često za stokom pokisnem i da ne nosim ličnu kartu sa sobom da se nebi raspala od vode-priča starina.

            Policajci nisu prihvatili njegovo objašnjenje a jedan od njih je čak ušao u vozilo i doneo svoju lučnu kartu, kako bi Zoranu dokazao da lična karta mora da se nosi i na planini.

-Da je vrag odneo šalu shvatio sam kad mi je policajac rekao da će osim za ličnu kartu da mi napiše prijavu i što moji psi nemaju zaštitne korpe i što čuvam stoku na državnom zemljištu. Rekao sam im da psi štite i mene i stoku od vukova i da ako im stavim korpe mogu samo da se slikam sa njima-nastavlja priču Zoran.

Zoran je zaboravio na ovaj događaj dok mu nije stigao poziv od sudije za prekršaje. Otišao je na sud a sudija mu je odmerio „zasluženu“ kaznu. Njegovo pravdanje da se to desilo na planini i da je on čobanin, nije pomoglo.

Zoran Miladinović važi za jednog od najboljih stočara u ovom kraju. Osim 20 krava, on čuva i ovce i koze.

U Prekršajnom sudu u Kuršumliji su nam potvrdili da je Miladinović na osnovu prijave policije da je zatečen bez lične karte kažnjen sa 3.000 dinara, uz pojašnjenje da je tako predviđeno zakonom.

 Korpe nisu u nadležnosti policije

            Zoranu Miladinoviću policija nije napisala prijave što njegovi psi nisu imali zaštitne korpe jer to nije u njihovoj nadležnosti.

            - Ako psi ne nose zaštitne korpe prijavu može da napiše komunalna inspekcija a takozvana „popaša“, odnosno naknada za napasanje stoke u državnoj šumi se odavno ne naplaćuje-kažu u inspekciji.

izvor:toplickevesti.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.