LESKOVAC – Veterani rata iz Kraljeva, Niša, Aleksinca, Kruševca, Vlasotinca, Valjeva, Grdelice, Gadžinog Hana i Leskovca formirali su Savez udruženja ratnih veterana Srbije.

Cilj novoformiranog udruženja je jedinstven nastup u isplati ratnih denevnica i ostvarivanje drugih prava koja su im, kako su ocenili na sastanku u Leskovcu, proteklih godina uskraćena.

Pokazalo se pogrešnim što je svako udruženje posebno nastupalo u ostvarivanju programa rada i zbog toga su njihove zahteve ignorisani nadležni državni organi.

- Tražimo da naša prava budu obuhvaćena zakonom i sistemski rešena za sve podjednako bez obzira gde živimo – kaže Dušan Nikolić, predsednik Udruženja veterana rata iz Leskovca.

 

To je, dodao je Nikolić i najvažniji cilj formiranja saveta, koji će funcionisati kao jedinstveno telo na celoj teritoriji Republike Srbije.

Ljubomir Bradić, predsednik Udruženja boraca rata od 1990. godine iz Valjeva, ocenjuje da udruženja treba da kandiduju valjane projekte kako bi dobila sredstva iz republičkog budžeta i da će u tome imati sigurno više uspeha kao jedinstvena organizacija.

- Dobro je što se konačno stvara jedno udruženje na nivou Republike Srbije koje će voditi brigu o veteranima rata van Beograda – precizira Bradić, koji je naglasio da je 400 boraca iz Valjeva tužilo Republiku Srbiju Međunarodnom sudu zbog neisplaćenih ratnih dnevnica.

Izvor:juznevesti.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE