Već tradicionalno, osnovci iz četvrtog i osmog razreda, te maturanti, besplatno, zapravo o trošku grada, odlaze na more. Do sada je organizovano čak devet letovanja, za više od 25.000 učenika - što je trećina od ukupnog broja stanovnika Jagodine - a ove sezone, put Crne Gore i Grčke već je pošlo ili će krenuti još 3.000 đaka.

Maturante koji letuju u Paraliji posetio je predsednik Jedinstvene Srbije i Skupštine grada Dragan Marković Palma.

- Lično sam se uverio u kvalitet smeštaja i ishrane dece, te brige o njima. Ovo letovanje je od velikog značaja za brojne porodice koje nemaju uslova da decu pošalju na more - istakao je Marković, koji je u Grčku putovao sa predsednicima svih stranaka koje imaju odbornike u Skupštini grada.

Inače, tokom proteklih devet godina, lokalna samouprava u Jagodini besplatnim letovanjem nagrađivala je i najuspešnije pojedince iz ovdašnjih asocijacija sporta i kulture.

Podsetimo, po ovom jedinstvenom programu, osnovci borave sedam noći u Buljarici, u kampu jagodinskog Sportskog saveza, a maturanti pet u Paraliji, u hotelu „Olimpija“ sa četiri zvezdice.

Svima su obezbeđeni pun pansion i autobuski prevoz.

Celokupan projekat vredan je više od 40 miliona dinara, a procena organizatora besplatnih letovanja je da više od 70 odsto te dece ne bi imalo finansijske mogućnosti da drugačije vidi more, osim u organizaciji lokalne samouprave.

OBUKA

AKCIJA besplatnih letovanja ima zdravstveni, ali i edukativni karakter. Više od 40 odsto dece četvrtog razreda ne ume da pliva, pa će ovoga leta posebna pažnja biti posvećena njihovoj obuci, za šta će biti angažovan veći broj instruktora. U starijim razredima broj neplivača je znatno manji, s obzirom na to da su ti učenici već bili obuhvaćeni projektom besplatnog letovanja.

izvor:novosti.rs

 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE