BEOGRAD - Koalicija za nadzor javnih finansija optužila je danas bivše Ministarstvo trgovine i usluga da je počinilo tešku zloupotrebu budžetskih sredstava, jer je platilo rekordnih 28.818 evra za izradu veb portala "Nacionalni brend Srbije", koji ni posle više od godinu dana nije profunkcionisao.

Prema navodima te koalicije, ugovorom broj 404-02-24/2010-07 od 21. aprila 2010. godine, koji je ministarstvo, na čijem je čelu tada bio Slobodan Milosavljević, zaključilo sa preduzećem Soko grup iz Beograda, predviđeno je pružanje usluga izrade i administriranja tog portala.

Tvrdi se da je portal "Nacionalni brend Srbije" finansiran novcem poreskih obveznika i plaćen firmi Soko grup u dve rate - 7. maja i 17. septembra prošle godine, a do danas ga nije moguće pronaći na internetu.

 

Koalicija je postavila pitanje nadležnim pravosudnim institucijama nameravaju li da počnu da rade svoj posao "ili će i dalje nečinjenjem nastaviti da se svrstavaju na stranu nosilaca korupcije i organizovanog kriminala nastanjenim u vrhu države".

"Nakon niza situacija u kojima su javno izneti podaci o očiglednim zloupotrebama i kriminalnim radnjama najviših državnih funkcionera, posle čega nije usledila reakcija nadležnih, pitamo se ima li kraja posrtanju pravosuđa", navodi se u saopštenju.

Koalicija za nadzor javnih finansija postavlja pitanje da li u Srbiji jedino reformisani tužioci ne čitaju novine, ne gledaju televiziju i ne razgovaraju sa ljudima, pa samo do njih ne dopiru informacije o teškim krivičnim delima.

"Ili se upadljivim ćutanjem na bezočnu korupciju i kriminal najviših državnih funkcionera izmiruju preuzete obaveze čiji sadržaj nije poznat građanima Srbije", navodi se u saopštenju.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE