Na Beogradskom sajmu sutra počinje Sajam etno hrane i pića sa 250 izlagača i 1.000 ručno rađenih proizvoda. Pored predstavljanja promocije nacionalnih specijaliteta i receptura, cilj manifestacije je i zaštita geografskog porekla. U etno dvorištu sutra će se održati demonstracija pripreme i degustacija srednjovekovne hrane od 14 do 17 sati.

Na Sajmu etno hrane i pića izlagači će se predstaviti na grupnim štandovima regionalnih privrednih komora, zadružnih saveza, gradova i opština. Ove godine to su: Užice, Leskovac, Niš, Požarevac, Srem, Valjevo, Kraljevo, Pančevo, Beograd, Novi Sad i Kruševac.

 Učestvovaće Zadružni Savezi Srbije i Vojvodine, Udruženja proizvođača lekovitog bilja, Zadruga dobrih domaćina sa svojim članovima, kao i jedan proizvođač iz Grčke.

Predloge studenata i učenika za oblikovanje ambalaže i nalepnica za etno proizvode, kao posebnih atributa domaćih brendova, predstaviće Škola za dizajn.

Predstavnik Privredne komore Beograda predstaviće svoje iskustvo u zaštiti "kačarskog meda", a predstaviće se i mogućnosti izvoza na tržište Ruske Federacije i upotrebe ćirilice u obeležavanju i imenovanju proizvoda.

Sajam je otvoren od 10 do 19 sati, a poslednjeg dana,  u utorak, sajam će trajati sat kraće.

Besplatan ulaz omogućen je poslovnim posetiocima uz popunjavanje registracionog lista ili vizit-kartu. Ulaznica je inače 250, a za grupne posete 150 dinara.
Izvor:blic.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE