Internet stranica "Global Visas" sačinila je listu od deset najčudnijih zakona u svetu koje turiste mogu koštati mnogo novca ukoliko ih ne poznaju.

Hranjenje golubova

Ukoliko se nađete na trgu Svetog Marka u Veneciji nemojte hraniti golubove. Naime, odlukom gradskih vlasti, a u cilju smanjenja broja golubova i štete koju prave na istorijskim znamenitostima tog grada, izričito je zabranjeno hranjenje golubova.

Vožnja bez dovoljno goriva

Na autoputevima u Nemačkoj izričito je zabranjena vožnja motornih vozila ukoliko u rezervoaru nemate dovoljno goriva. Vozači, budite oprezni!

Vožnja u sandalama

Voziti automobil u sandalama nije preporučljivo, a ukoliko vas španska policija uhvati za volanom u sandalama, bićete krivično gonjeni.

Uriniranje na plažama

Portugalske vlasti odlučili su da zabrane uriniranje na plažama kako bi ih održali čistim. Kako policija uočava prestupnike u ovom slučaju, ostaje misterija.

Pljuvanje

Pljuvanje je omraženo u svim svetskim gradovi. U nekima od njih, poput prestolnice Katalonije Barseloni, ukoliko vas tamošnja policija opazi da pljujete po ulici, vrlo verovatno ćete platiti kaznu.

Nošenje visokih potpetica

U zaštićenim istorijskim mestima kao što je grčki Akropolis, izričito je zabranjeno nositi visoke potpetice kako ne bi došlo do oštećenja kamena.

Žvakanje žvaka

Dok neki smatraju da je žvakanje žvaka znak lošeg bontona, u Singapuru su odlučili da krivično gone sve one koje uhvate u žvakanju ukoliko žvaka nije medicinski preporučena.

Jedenje tokom Ramazana

U Ujedinjenim Arapskim Emiratima morate strogo poštovati zakone kada je reč o konzumiranju hrane tokom svetog meseca Ramazana. U toku posta izričito je zabranjeno jesti na javnim mestima.

Gaženje novčanica

Na Tajlandu se gaženje novčanica sa likom kralja smatra velikom uvredom i kriminalnim činom.

izvor:b92.net


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.