Aleksandar Vučić ponovo će proveriti legitimitet u stranci, a to čeka i ostale funkcionere naprednjaka. Dan posle sednice Predsedništva SNS-a postavlja se pitanje da li su socijalisti, koalicioni partneri naprednjaka, zadovoljni svojim kadrovima.

U jeku spekulacija o tome da li će narednih meseci građani Srbije na vanredne parlamentarne izbore, mnoge je iznenadila odluka naprednjaka da 25. januara vanredno biraju rukovodstvo stranke. Pre toga smeniće direktore i lokalne funkcionere čijim radom nisu zadovoljni, a stranka će se povući iz vlasti u nekim opštinama.

Pripremila Marija Savić Stamenić

Dan posle sednice otkrivaju se i neki detalji i postavlja pitanje da li su koalicioni partneri naprednjaka - socijalisti zadovoljni svojim kadrovima.

Pre samo godinu dana jednoglasno izabran, Aleksandar Vučić ponovo će proveriti legitimitet u stranci, a to čeka i ostale funkcionere naprednjaka. Vučić negira da su stranački izbori uvod u parlamentarne.

Cilj je samo, kako kaže, da se promene oni sa lošim rezultatima. Ipak, kako naglašava skupština je i dobro mesto na kojem je provera legitimiteta više nego dobrodošla.

"Nemoguće je da radite ukoliko neko sumnja u vaš legitimitet. Nemam problem sa tim da im pružimo priliku, samo se plašim da je to po onoj narodnoj - sprečite me, da ga ne udarim a boga molite da mu ne priđete", kaže Vučić.

Predsednik Izvršnog odbora SNS-a Radomir Nikolić uveren je da prvi čovek naprednjaka nema konkurenciju i otkriva da je Predsedništvu predložio smenu Vladimira Cvijana jer je, kaže, prekršio stranački Statut. Ipak, umesto ispisnice Cvijan je dobio ukor.

Više od ukora, već sledeće nedelje dobiće neki predsednici opština i direktori iz redova naprednjaka.

Potpredsednica naprednjakaZorana Mihajlović kaže da se red mora napraviti u stranci, kao što se pravi u državi.

"Ne u smislu da sklanjamo, nego da pomognemo i ostavimo prostor za one koji žele da rade. Na kraju čuvamo sopstvenu kuću, stranku samim tim i državu", kaže Mihajlovićeva.

A šta misle koalicioni partneri naprednjaka? Ima li u njihovim redovima onih čijim radom nisu zadovoljni?

"Ono što se za SPS kaže je da nam se ponešto zamera, ali da su nam kadrovi jako ozbiljni, mislim da je to jedan od razloga što ovoliko opstajemo i imamo poverenje kod građana", kaže potpredsednica SPS-a Slavica Đukić Dejanović.

U SPS-u navode da direktore treba da kontrolišu upravni i nadzorni odbori i o njihovom radu obaveštavaju Vladu. Nemaju zamerke na rad lokalnih funkcionera.

izvor i foto:rts.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE