NOVI SAD - Vojvođanski sekretarijat za rad i zapošljavanje i Naftna industrija Srbije (NIS) potpisali su sporazum o saradnji na projektu “Nova šansa”, koji je namenjen bivšim radnicima NIS-a radi lakšeg pronalaska novog zaposlenja.

Zamenik generalnog direktora NIS-a Dmitrij Fomenko rekao je nakon potpisivanja ugovora da sporazum podrazumeva zajednički rad na obukama, prekvalifikacijama, dokvalifikacijama, savetovanjima i umrežavanju, kao i razvoju preduzetništva.

- Želimo da svim korisnicima našeg socijalnog programa ponudimo više vrednih informacija i znanja, ali i motivacije i podrške za nastavak karijere u budućnosti - rekao je Fomenko i dodao da će svi korisnici socijalnog programa, ukoliko žele, biti uključeni u program.

 

Fomenko je istakao da je od 2009. NIS dobrovoljno napustilo ukupno 2.945 zaposlenih i da je svako od njih po godini radnog staža dobio 750 evra. Za grupu zaposlenih koja se ubraja u kategoriju osoba sa invaliditetom, a koje su stekle pravo da dobrovoljno napuste NIS biće oformljene takozvane zaštitne radionice.

Izvor:blic.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE