OBEĆANJA - Predstavnici opozicije navode da je za ovih nekoliko meseci vlast pokazala da nema plan kako da privuče investitore, a da i ono što je urađeno kao otvaranje tržnog centra “BIG Cee” ili najava gradnje prodajnog objekta “Lidla”, započeto u vreme prethodne vlasti.

- Novih investitora nema i ne otvaraju se nova radna mesta, to svako vidi. Ne vidimo ništa da rade da promene Novi Sad, koji je postao uspavana lepotica za dolazak invesitora. Oni ne samo da se ne bave problemom smanjenja nezaposlenosti, nego i drugih problema kao što je bezbednosna situacija ili slučaj „ATP Vojvodina“ - kaže portparolka DS Jadranka Jovišić, dodajući da razumeju da privlačenje investitora nije lako, ali da sadašnja vlast nema kadrove koji bi to mogli nešto da urade.

Posle šest meseci vlasti nova gradska uprava nije privukla nijednog privatnog investitora u grad. Koliko se malo uradilo po ovom pitanju, govori i podatak da na sajtu grada kao najvažniji i dalje stoje projekti koje je planirala prethodna vlast - od marine na Dunavu preko centralnog prečistača otpadnih voda do novog mosta preko stubova nekadašnjeg mosta Franca Jozefa.

Predsednik Gradskog odbora LSV Aleksandar Kravić smatra da pomaka neće biti ni u narednom periodu.

- Prateći njihov rad, može se videti da se oni još bave podelom plena ko će koje preduzeće da uzme. Naravno da je neralno očekivati da će sve odmah učiniti što su obećali, ali zasada nema naznaka da će biti išta od njihovih predizbornih obećanja. Lako je dok si u opoziciji obećavati radna mesta, ali tek kad dođeš na vlast vidiš relanost, a ona je u ovom gradu teška - navodi Kravić.

Iz lokalne vlasti na naš zahtev da odgovore na primedbe opozicije da nema investicija nije dostavljen nijedan odgovor.

izvor:24sata.rs

 
 

 

 

Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE