BRISEL,  30. januar 2012, (Njuz) – Kamenko Gvozdenović (48) iz Donje Šatornje, jedini čovek koji je uspeo da isprati maratonski meč Novaka Đokovića i Rafaela Nadala do samog kraja, pao je na doping testu, javljaju svetski mediji.

Kako nezvanično saznajemo, u krvi gospodina Gvozdenovića je nađeno 7 promila supstance koja vodi poreklo od mešavine turske kafe, red bula i bromazepana, dok je dozvoljena količina ove mešavine tek dva promila prema uputima Evropske Konvencije o Međunarodnim Sportskim Prenosima.

Gvozdenović, koji je prvi posle Đokovića i Nadala saznao konačni rezultat i preneo ga svetskim medijima, priznaje da je „možda nenamerno preterao sa doping sredstvima, ali da nije imao izbora“:

-Bilo je ili to, ili da saznam rezultat tek kasnije, kad se probudim u bolnici, kao i ostali gledaoci ovog meča. Znao sam da je u pitanju veliki rizik, ali ne mogu reći da mi je žao. Da mogu, ponovo bih uradio isto, a znam da i hoću, pošto sam siguran da ovo nije poslednji Đokovićev meč koji će trajati duže od 6 sati, dodaje on.

Iz Svetske Anti-doping komisije saznajemo da su se na doping kontrolu odlučili jer im je bilo sumnjivo da „čovek koji nije Đoković ili Nadal može da izdrži čitav meč bez nedozvoljenih supstanci“.
Viktor Marković
Идеја: Иван Вељковић

Izvor:njuz.net

Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE