Na sednici Predsedništva Srpske napredne stranke usvojena ostavka Olivera Antića na sve stranačke funkcije i odlazak iz stranke. SNS smenjuje deset svojih gradonačelnika, uključujući i one u Užicu i Kraljevu.

Član predsedništva Srpske napredne stranke (SNS) i savetnik predsednika Srbije Oliver Antić podneo je večeras ostavku na sve stranačke funkcije i na članstvo u SNS, izjavio je potpredsednik SNS Nebojša Stefanović.

Stefanović je novinarima posle sednice predsedništva u centrali stranke na Novom Beogradu rekao da o tome na sednici nije bilo veće rasprave i da je ostavka Olivera Antića prihvaćena.

Prema rečima Stefanovića, Antić je ostavku uručio predsedniku SNS Aleksandru Vučiću.

Aleksandar Vučić izjavio je da će stranka izaći iz vlasti u 10 opština i da će biti smenjeni gradonačelnici Užica i Kraljeva.

Predsedništvo Srpske napredne stranke (SNS) večeras je predložilo smenjivanje dvojice gradonačelnika iz redova naprednjaka, i to o čelnika Užica Saše Miloševića i Kraljeva Dragana Jovanovića.

Predsednik izvršnog odbora SNS Radomir Nikolić izjavio je posle sednice na Novom Beogradu, da je odlučeno i da bi naprednjaci trebalo da istupe iz lokalnih vlasti u deset opština, i to u Žabarima, Žagubici, Boljevcu, Ljigu, Kniću, Rači, Ivanjici, Vranju, Beloj Crkvi, Žitištu i Valjevu.

Prema Nikolićevim rečima, reč je o opštinama u kojima SNS učestvuje u vlasti, ali nije ključni faktor.

"Ako ne možemo dovoljno da utičemo, ne želimo ni da snosimo odgovornost za loše vođenje", rekao je Radomir Nikolić.

On je najavio da će vladi biti predloženo i razrešenje pet direktora javnih preduzeća na republičkom nivou, a biće razrešeno i oko 100 direktora lokalnih javnih preduzeća i lokalnih funkcionera.

Nikolić nije naveo nijedno ime.

Predsedništvo SNS večeras nije bilo jedinstveno po pitanju raspisivanja vanrednih izbora. Donošenje odluke o tome odloženo je za početak naredne godine, možda za 27. januara, za kad je zakazana izborna skuština u stranci.

Jedini zvaničan kandidat za predsednika stranke je aktuelni lider Aleksandar Vučić, iako je u javnosti član predsedništva stranke Vladimir Cvijan nedavno najavio dao svoju kandidaturu.

Između Vučića i Cvijana bilo je varnica i na ovom zasedanju. Kao prenosi Beta, Nebojša Stefanović je rekao da je, izlazeći iz sale u kojoj je održavana sednica, član predsedništva Vladimir Cvijan "opsovao majku" lideru naprednjaka, ali da se sve završilo "mirno i prisebno".

"Predsednik stranke tražio je da mu se (Cvijanu) ništa ne desi i da mu se niko ni ne obrati. On je u miru izašao iz sale", rekao je Stefanović.

Stefanović je dodao da to dokazuje neistinitost Cvijanovih tvrdnji da mu se preti, i da je upravo obrnuto, kao i da je predsednik stranke Aleksandar Vučić pokazao apsolutnu toleranciju i pribranost.

izvor:mondo.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE