VRŠAC -Fabriku briketa i peleta, koja će zapošljavati 30 radnika, danas su u Vršcu otvorili generalni direktor "Srbijagasa" Dušan Bajatović i generalni direktor društvenog preduzeća "Drugi oktobar" Ljubisav Šljivić.

Fabrika je izgrađena na rekultivisanom delu vršačke deponije, a ukupna vrednost investicije je 3,5 miliona evra od čega je investicija u samu fabriku dva miliona, a milion evra je ranije uloženo u infrastrukturu.

U novoj fabrici ekoloških energenata za loženje i zelene mase koja se koristi za ishranu stoke radiće ukupno oko 30 radnika.

  Direktor preduzeća „Drugi oktobar“ Ljubisav Šljivić izjavio je da je Fabrika briketa druga fabrika, koju je ovo preduzeće otvorilo za poslednjih šest godina. „Preduzeće „Drugi oktobar“ danas, na Dan oslobođenja svoga grada, kada svečano otvara novu fabriku, obeležava i 48 godina svog rada i postojanja. Mi to ime s ponosom nosimo sve ove godine i nastojimo da novim radnim pobedama i poslovnim uspesima dokažemo da smo među retkima koji napreduju i u kriznim godinama. Želim ovom prilikom da istaknem da je naše preduzeće, upravo povodom Dana oslobođenja i godišnjice rada, juče u stalni radni odnos primilo 107 radnika, takoa da danas ovde radi nešto više od 600 ljudi iz ovog kraja“, rekao je Šljivić uz napomenu da je „Drugi oktobar“ najstariji distributer prirodnog gasa u Srbiji, kao i da je Vršac najstarije gasifikovano gradsko naselje u našoj zemlji.

 

 Za video kliknite na sliku ili OVDE

izvor:rtv.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE