BEOGRAD, 7. jula 2013. (Beta) - Ministarstvo finansija i privrede Srbije i Poreska uprava saopštili su u nedelju da su pojačali inspekcijske kontrole poslovanja svih firmi koje su dužne da izdaju fiskalni račun, jer se pokazalo da 30 odsto njih ne izdaje fiskalne račune.

"Kontrole Poreske uprave pokazale su da svaki treći objekat ne izdaje fiskalne račune. U trodnevnoj, pooštrenoj akciji evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa, od 4. do 7. jula, kojom je bilo obuhvaćeno 636 obveznika, utvrdjeno je da njih 328 ne izdaje fiskalne račune", navodi se u saopštenju.

Istaknuto je da će zbog toga poreski inspektori u narednom periodu "vršiti stalne kontrole radi uspostavljanja finansijske discipline i suzbijanja sive ekonomije", a svako izbegavanje izdavanja fiskalnih računa biće kažnjenio prema Zakonu o fiskalnim kasama.

Precizirano je da poreski inspektori nakon kontrole izdavanja računa proveravaju stanje gotovine u blagajni sa prometom koji je obveznik evidentirao od početka radnog dana, ali i da li su zaposleni radnici prijavljeni ili nisu.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE