BEOGRAD - Ministri i drugi funkcioneri koji svojim nestručnim, nemarnim i neodgovornim ponašanjem nanesu imovinsku štetu državi mogli bi i u Srbiji uskoro da idu u zatvor.

Kako je za „Blic“ juče rekao Slobodan Homen, državni sekretar Ministarstva pravde i predsednik radne grupe za izmenu Krivičnog zakona, tokom leta će biti razmotreni načini kažnjavanja neodgovornih funkcionera, a najkasnije krajem oktobra promene u Krivičnom zakoniku naći će se u Skupštini Srbije.

- Lično podržavam ideju da funkcioneri krivično odgovaraju za nestručno i neodgovorno ponašanje prema državnoj imovini bez obzira na to da li su time stekli ličnu dobit ili ne. Radna grupa će razmotriti sve načine i slučajeve kojima će na sveobuhvatan način biti zamenjeno dosadašnje delo „zloupotrebe službenog položaja“ - kaže Homen“.

Radna grupa je, precizira njen predsednik, prikupila pravna i zakonska rešenja koja primenjuju zemlje u Evropi i regionu i na osnovu njih će odlučivati na koji način će biti sankcionisano neodgovorno ponašanje političara.

Izvor:blic.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE