Iza sve češćih akcijskih sniženja u mnogobrojnim megamarketima često se kriju samo reklamne zamke. „Sistem“ često ne radi.

GOTOVO da nema dana, a da se neki od prehrambenih proizvoda u megamarketima, ne nudi na specijalnom akcijskom popustu ili kako to često prodavci najavljuju „po neverovatnoj ceni“. U dogovoru sa dobavljačima, trgovci koriguju cenovnike najčešće od deset do 20 odsto.

Koliko je ovakav vid prodaje postao popularan govori i podatak da promet pojedinih proizvoda tokom akcijskog sniženja poraste najmanje za 50 odsto, a kod pojedinih namirnica „skoči“ i dva, tri puta. Problem je međutim, što se iza akcijskih sniženja često „kriju“ reklamne zamke.

Kivi se nudi po upola nižoj ceni, meso za trećinu jeftinije, limun na popustu od 40 odsto... Trgovci se utrkuju i ko će dati povoljnije uslove kupovine. Poček kod mnogih je sa uobičejnih mesec dana, povećan do 90 pa i 120 dana. To nije bilo dovoljno, pa su pojedini prometnici ponudili još i 10 odsto popusta na celokupan račun.

RASPRODAJOM PROTIV ZALIHA ZAMKA u brojnim najavljenim popustima svakako predstavljaju i količine. Dešava se da kupac vođen informacijom da u nekom prodajnom objektu može da pazari krompir upola cene, pređe pola grada, ali uzalud. Kada se tamo konačno pojavi sačeka ga prazan raf, ali zato je uredno popunjen onaj sa redovnom cenom. Trgovci revnosno odgovore da su sve količine rasprodate za samo nekoliko sati.
- Bila sam neprijatno iznenađena, kada sam u jednom velikom megamarketu dobila objašnjenje da „sistem trenutno ne radi“ pa ne mogu da dobijem obećani popust od 10 odsto, koji sam već ukalkulisala u račun - priča Milena Jovanović, službenica iz Zemuna. - Sada je važan svaki dinar, pa nije svejedno kada pri većoj kupovini možete da uštedite i do 1.000 dinara. Posebna je priča kada na sav glas trgovci obelodane da se krompir, na primer, može kupiti po bagatelnoj ceni. Uz krompir, većina kupaca pazari mnogo stvari, koje su često skuplje nego kod konkurencije.

Inače, prodavci tvrde da imaju znatno više posla kada pojeftini meso, ali i voće i povrće, koje je na sniženju povoljnije nego na pijačnim tezgama. Najinteresantniji i najtraženiji proizvodi tokom akcija su uvek zejtin i šećer.

- Sve što je na lifletima ponuđeno „kao dobra ponuda“, mora da se ispoštuje - kaže Petar Bogosavljević, predsednik Pokreta potrošača Beograda. - Imali smo žalbe potrošača da su pogrešno informisani. Kako tvrde kupci, trgovci ih pozivaju na rasprodaje, a u radnji zateknu samo proizvod ili dva čije su cene snižene. To je dovođenje potrošača u zabludu.

izvor: novosti.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE