TURISTIČKA ponuda u Crnoj Gori je unapređena, a gostima se nude povoljniji aranžmani za letovanje.  Imajući u vidu da se turisti iz regiona prvenstveno opredeljuju za boravak u privatnom smeštaju, i ove godine nastavlja se kampanja „Zove more - Crna Gora“, koja se odnosi na prodaju posebnih paket-aranžmana u privatnom smeštaju i malim hotelima.

Cena sedmodnevnog paket-aranžmana u vansezoni kretaće se od 42 do 49 evra, a u toku glavne turističke sezone od 70 do 77 evra. Javno preduzeće „Morsko dobro“ i ove godine donelo je odluku da se ulaz na plaže ne naplaćuje.

 

Ministarstvo je ugostiteljima preporučilo, pored ostalog, da daju popuste turistima na račune vanpansionske potrošnje veće od 10 evra. Za hotelijere je uveden niz olakšica u plaćanju električne energije i u oporezivanju, što bi, kako se očekuje, trebalo da ih podstakne da snize cene svojih usluga.

Cene privatnog smeštaja na crnogorskom primorju, prema objavljenim podacima, kreću se od šest do 20 evra po krevetu, zavisno od mesta i kategorije smeštaja. Sobe uz obalu u Budvi, na primer, koštaju 20 evra. Pet evra manje košta iznajmljivanje soba u Kolašinu i na Žabljaku.

Turistička organizacija Crne Gore najavila je posebnu akciju u okviru koje će turisti iz Srbije preko sajta www.montenegro.travel moći da dobiju sve informacije, rezervišu smeštaj i dobiju posebne vaučere, koji će im omogućiti da u hotelu „Splendid“ borave dva dana za 179 evra po osobi, u šta su uračunati troškovi povratne avionske karte nacionalnim avioprevoznikom i besplatan smeštaj za decu do 12 godina, uz dodatni popust od 20 odsto za SPA tretmane.

U strukturi ukupnog turističkog prometa Crne Gore, gosti iz Srbije učestvuju sa 30 odsto, što pokazuje da Crna Gora drži poziciju omiljene turističke destinacije za građane Srbije. Opredeljujući argumenti Crne Gore u odnosu na aktuelna dešavanja u popularnim istočnim letovalištima u narednoj sezoni biće cenovna politika, ali i ponuda zabavnog programa. Prema zvaničnim statističkim podacima, u 2010. godini Crnu Goru je posetilo približno 320.000 turista iz Srbije, koji su ostvarili 2.100.000 noćenja, a procenjuje se da ih je približno toliko boravilo u svojim stanovima, vikendicama, kod rođaka i prijatelja.

CENE PIĆA I HRANE
KAFA u Herceg Novom košta 80 centi, a parče pice evro i po. Voćni sokovi u restoranima u Budvi, na primer, staju od dva do četiri evra, a pivo u lokalima u centru grada i do pet evra. Kugla sladoleda najčešće je jedan evro.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE