Srpski poslanici ne moraju da brinu zbog talasa krize jer neki od njih primaju platu i četiri puta veću od prosečnog građanina Srbije. Najveće mesečne zarade imaju Gordana Rajkov iz URS, koja dobija oko 190.000 dinara, i Momo Čolaković, poslanik PUPS koji prima oko 10.000 dinara manje.

Primaju ogromne plate, ali ne dolaze baš svi redovno na radno mesto

Kako stoji u finansijskom izveštaju koji je nedavno usvojio Administrativni odbor u Skupštini, na poslaničke plate, paušal koji sleduje svakom poslaniku i naknade za odvojeni život od porodice, parlament je za prvih devet meseci u 2011. godini potrošio nešto više od 371 milion dinara. Osim Rajkove i Čolakovića, u grupu najplaćenijih poslanika spadaju još i Munir Poturak iz SDPS sa platom oko 165.000 dinara i Božidar Delić iz SRS sa oko 135.000, dok ostali u proseku mesečno primaju između 110.000 i 120.000 dinara.

 

- Za devet meseci ove godine potrošili smo 60 odsto od predviđenog budžeta. Najviše smo štedeli na poslanicima. Jedino naše plate i plate predsednika Republike nisu menjane čak šest godina. Ukidanjem dnevnica napravili smo velike uštede - kaže za “Blic” Nenad Konstantinović, predsednik Administrativnog odbora.

Skupština je bila izdašna i u nadoknadi troškova za korišćenje sopstvenog vozila, pa je tako poslaniku Socijal-liberalne partije Sandžaka Bajramu Omeragiću isplaćeno 795.189 dinara, za koliko može kupiti dobro polovno vozilo.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE