Kruševljanka Marina Moračanin je za godinu dana tri puta gostima kafića u kome radi vraćala novčanike i lične stvari. Ovaj put, bila je to torbica sa oko 200.000 evra, a kao nagradu dobila je 1.000 dinara.

Dvadesetosmogodišnja Marina Moračanin iz Kruševca dve godine radi u kafeu u centru grada za platu od 15.000 dinara. Marina je ne samo skromna i vredna, već i pošten nalazač. Ove godine tri puta je vraćala novčanike pune para i ličnih dokumenata.

Kada je njena slika osvanula u svim dnevnim novinama, Marina kaže da ne razume zašto se o njoj priča i toliko piše. Učinila je, kako kaže, samo ono što joj savest nalaže. Torbicu sa oko 200.000 evra vratila je vlasniku koji je tu popio piće.

 

"Dok je čovek srednjih godina, naš gost, bio u toaletu, ja sam zabavljala dete kome je naručio sok. Zatim su otišli. Posle 15 minuta u toaletu sam našla torbicu, u kojoj je bila velika svota novčanica od 500 i 1.000 evra. Očekivala sam da će čovek da se vrati, ali nije ga bilo", priča Marina.

Žena kaže da je trbicu stavila na sigurno mesto i da je čoveka posle dva sata videla na ulici sa ženom.

"Potrčala sam ga i pitala sam da li je nešto izgubio, on nije znao. Žena ga je upitala za torbicu. Tada sam mu je i dala. Pitao je da li sam otvarala, potvrdila sam i rekla mu da izbroji. Nije to učinio zahvalio se i pošao, a žena mu je rekla da bi trebalo da me časti. Izvukao je hiljadu dinara i dao mi", kaže Marina.

Nagradu je Marina iskoristila da se ponovi majicom koju je dugo merkala, ali je morala da doda još 500 dinara. Vlasnik kafea Nemanja Živković kaže da ovo nije prvi put da gosti zaboravljaju stvari, ali je praksa da ih vraćaju.

Mlada žena sa sedmogodišnjom ćerkom i suprugom živi kao podstanar. Nijednog trenutka nije razmišljala šta da učini sa pronađenim novcem.

"Pre mnogo godina moj otac je pronašao veliku sumu novca i vratio čoveku koji je taj novac pozajmio kako bi mu se slepi sin operisao u Rusiji i to mi je uvek na pameti u ovakvim situacijama", rekla je Marina.

Sociolozi kažu da o čoveku kome je novac vraćen nije korektno donositi sud jer nam nije poznata njegova situacija. Možda je novac pozajmio ili je bio u šoku, a što se Marine tiče njen gest je retko human i danas je kažu lepo čuti da je nekom još uvek stalo do morala.

Izvor:rts.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE