Zahvaljujući specijalnim ruskim vatrogasnim letilicama, požar kod Ušća, na putu Kraljevo-Raška je pod kontrolom, rekao je načelnik Odeljenja za vanredne situacije u Kraljevu Radoica Kočović.


Prema njegovim rečima, ruski helikopter "Mi 26", koji u jednom naletu može da ponese 15 tona vode, i avion "berijev", koji nosi 12 tona vode", imali su petnaestak naleta.

 

Ove letilice je 30. avgusta Ruska federacija poslala u Srbiju kao ispomoć u gašenju velikih požara. Kočović je ukazao da će dodatna gašenja na mestu požara trajati još nekoliko dana.

Na terenu su ekipe vatrogasaca iz Ušća, Kraljeva, Kopaonika, Raške, Cčaka i Kragujevca, kao i tridesetak radnika JP "Srbijašume"- Ssumsko gazdinstvo "Stolovi".

Požar je izbio juče oko 15 časova u reonu sela Zzarče oko 60 kilometara južno od Kraljeva, na levoj strani od Ibarske magistrale.

Načelnik Uprave za vatrogasno-spasilačke jedinice MUP-a Srbije Goran Nikolić sinoć je u Uscću novinarima izjavio da je ljudski faktor najverovatniji uzrok požara.

Pre deset dana u blizini ove lokacije vatrena stihija je progutala oko 40 hektara mešovite šume kojom takođe gazduje JP "Srbijašume".

Izvor: studiob.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE