Predstavnik Rusije u NATO Dmitrij Rogozin ocenio je danas da masovno obraćanje kosovskih Srba Rusiji da im da državljanstvo, svedoči da su se, očajni što ne mogu dobiti pomoć od svojih, obratili Rusiji kao poslednjoj nadi

"U takvoj situaciji, neophodno je shvatiti da li su ti ljudi spremni da se presele u našu zemlju", rekao je Rogozin agenciji Interfaks, dodavši da je moguće da kosovski Srbi zatraže i preseljenje u Rusiju ako "postoji realna fizička pretnja njihovim životima, porodicama".


On je dodao da bi za Rusiju koja oseća velike demografske probleme, posebno tamo gde je stanovništvo slovensko - istočno od Urala, dolazak Srba predstavljao "blago".
Rogozin je ocenio da se oni mogu lako adaptirati u toj sredini i da ne bi trebalo da bude problema sa zapošljavanjem.
"Kosovski Srbi treba da budu upisani u program repatrijacije Rusa. Srbi za nas nisu stranci. To je narod koji u Rusiji može da dobije drugu domovinu i zato upravo program repatrijacije treba da bude primenjen", kazao je Rogozin.
Ruski predstavnik u NATO je uveren da ruske političke partije već sada mogu da preuzmu pružanje pomoći za preseljenje i smeštaj kosovskih Srba u regione kojima je to potrebno.
"Ne mogu da zamislim suprotno - kako Rusija može da odbije takav zahtev", dodao je Rogozin.

Povezano sa


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE