Preminuli pevač i umetnik Milan Delčić Delča danas je kremiran u 13 i 30 u kapeli na Novom Groblju.

Poslednjem ispraćaju i opelu prisustvovala je njegova porodica i brojni beogradski prijatelji kojih je bilo oko stotinu.

Majka Dušanka i otac Delča primali su saučešće od duge kolone ljudi koji su prošli pored posmrtnog odra.

Hrišćanska ceremonija prethodila je kremaciji, a sanduk se lagano spustio uz pesmu “Tiho noći".

U dugoj koloni koja je stajala ćutke bili su brojni poznati muzičari, pisci, novinari, muzićki kritičari, slikari, fotografi, reditelji, dramaturzi... Pripadnici profesija kojima je Delča voleo da se bavi.

 

U prvim redovima bili su muzičari Momčilo Bajagić Bajaga, klavijaturista Aleksandar Lokner i menadžer Zoran Vulović Vule, koji je sa Delčom davno osnovao bend “U škripcu”.

Ostali članovi benda “U škripcu”, Vasa, Luka i Aleksandar Obrenović, bili su takođe tu, kao i članovi Delčinog pratećeg benda “Sklekovi” Dejan Škopelja, Ratko Ljubičić, Maja Klisinski i Vlada Novičić.

U gužvi se nalazila i Delčina bivša supruga, dramaturg Vida Crnčević, političar Zoran Živković i profesor dramaturgije Nebojša Pajkić.

Izvor:blic.rs

 

Bili su tu i Miladin Jeličić Jela, Milutin Petrović, Saša Radojević, Dušan Varda, Aleksandar Eraković, Petar Janjatović, Maja Pasuljević, Miško Plavi, Miki Perić, Bane Antović i mnogi drugi.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE