BEOGRAD, 3. februar 2012, (Njuz) – Srbija će u narednih nekoliko dana uvesti sve preostale svetske rezerve snega, a uvoz je već počeo. Vlada Srbije odlučila se na ovaj korak posle velikoj broja pritužbi građana zbog nedostatka snega tokom decembra i januara.

Uvoz snega uveliko traje, a očekuje se da danas bude uvezena rekordna količina koja bi trebalo da zadovolji veći deo trenutnih potreba za ovim proizvodom. Uvoz će biti nastavljen i tokom narednih dana i nedelja, tako da se očekuje da u proseku dnevno bude uvezeno oko pola metra po kvadratu. To bi, kako su rekli u Vladi Srbije, trebalo da bude dovoljno za svu decu, vozače i putare u Srbiji.

- Odluku o uvozu snega Vlada Srbije je donela po hitnom postupku na telefonskoj sednici jer su nam se građani često žalili na nedostatak snega u većem delu zemlje. Glavno obrazloženje građana glasilo da je lepo što je vreme u januaru suvo, ali da ’to nije zdravo’, te da pogoduje razvoju virusa i bacila. Određene količine snega najpre su uvezene u teško dostupna mesta na jugu Srbije, jer su ona bila najugroženija njegovim nedostatkom, a noćas je počeo uvoz u svim ostalim krajevima, uključujući i Beograd – stoji u pisanom saopštenju Vlade Srbije.

U Putevima Srbije za Njuz kažu da su zadovoljni dinamikom priliva snega, te da ga spremno sačekuju i čiste.

- S obzirom da su naši radnici plaćeni po učinku, postojala je mogućnost da mnogi ove zime ne zarade ništa jer nije bilo posla. Stoga smo vrlo zahvalni Vladi što je intervenisala i omogućila radnicima da zasluže svoj lični dohodak. Jeste da smo malo iznenađeni ovolikom količinom uvoznog snega u februaru, ali smo sigurni da ćemo do aprila uspeti da ga sklonimo sa svih saobraćajnih i pešačkih pravaca u Srbiji – rekli su nam u Putevima Srbije.

Iz Vlade su takođe uputili apel građanima da imaju razumevanja ukoliko sneg u različitim krajevima zemlje ili pojedinih mesta ne bude istog kvaliteta jer je uvezen sneg više proizvođača koji se razlikuje po standardima prema kojima je pravljen.

Nenad Milosavljević

Izvor:njuz.net

Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE