Univerzitet u Beogradu dobiće najsavremeniju komunikacionu opremu vrednu 35.000 evra koja će poboljšati kvalitet nastave. Oprema će omogućiti studentima da sa bilo koje lokacije prate predavanja i prezentacije i diskutuju sa profesorima i kolegama sa fakulteta.

Univerzitet u Beogradu će od kompanije NES Komunikejšns (NES Communications), sa kojom je juče potpisan ugovor o poslovno-tehničkoj saradnji, dobiti opremu kojom će se omogućiti umrežavanje svih fakulteta ovog Univerziteta, kao i povezivanje sa drugim univerzitetima u Srbiji i inostranstvu.

- Uvođenjem ove komunikacione tehnologije poboljšaće se saradnja profesora i studenata, a to sve vodi usavršavanju kvaliteta nastave. Očekujemo da do Nove godine zaživi ovaj sistem - rekao je prof. Branko Kovačević, rektor Beogradskog univerziteta.

Platforma omogućava video konferenciju, veb kolaboraciju, pristup internetu i govornoj komunikaciji preko mobilnog telefona, bez troškova GSM i rominga, a jedna od ključnih prednosti biće učenje na daljinu.

Sistem "OpenScape UC" prvi će instalirati Fakultet bezbednosti, Stomatološki fakultet, Fakultet političkih nauka, Fakultet za specijalnu rehabilitaciju i edukaciju i Elektrotehnički fakultet. Projekat je otvoren i za sve ostale fakultete i institute Univerziteta u Beogradu.

Nenad Saković, direktor firme "NES Communications" dodao je da je ovaj projekat nastavak njihove saradnje sa Univerzitetom.

- Naše trajno opredeljenje je da ulažemo u nauku i obrazovanje u Srbiji i da preko našeg partnera, kompanije "Simens", omogućavamo domaćim obrazovnim institucijama da uvek drže korak sa najpoznatijim svetskim univerzitetima - istakao je Saković.

Izvor:blic.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE