Radnici na gradilištu u Budimskoj ulici jutros su na dubini od šest metara pronašli neeksplodiranu avio bombu koja potiče, najverovatnije, još iz Drugog svetskog rata.

Obližnja zgrada sa 20 stanara je evakuisana, a na lice mesta su odmah poslate kontradiverzione ekipe policije, rečeno je Tanjugu u MUP-u.

Na mestu gde je pronađena bomba u Budimskoj 36, prisutni su i pripadnici Sektora za vanredne situacije, policija, kao i ekipa Hitne pomoći, naveli su u MUP-u.

Beogradski mediji prenose da je verovatno reč o bombi zaostaloj iz Drugog svetskog rata, teškoj tonu.

Bomba će najverovatnije će biti uklonjena sutra, a mesto gde je pronađena je bezbedno i ne postoji mogućnost za aktivaciju bombe, izjavio je Tanjugu načelnik Uprave sektora za vanredne situacije Beograda Rade Milošević.

Milošević je istakao da su ekipe za neeksplodirana ubojna sredstva na terenu i sagledavaju mogućnosti da se bomba bezbedno ukloni i neutrališe, ali to neće biti učinjeno danas.

"Blic" piše da se u blizini gradilišta nalazi se benzinska pumpa, ali prema rečima okolnih stanara, pumpa ne radi već mesecima i u njoj nema goriva, pa nema opasnosti od eksplozije.

izvor:mondo.rs, foto;G.Sivački


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE