mućke u fudbalu

Generalni sekretar Profesionalnog udruženja fudbalera (FIFPro) Teo van Segelen tvrdi da srpski i hrvatski klubovi nameštaju utakmice i da će ubrzo u obe zemlje zemlje uslediti masovna hapšenja! On je poručio da se u nekim zemljama Istočne Evrope pre početka sezone zna ko će biti prvi, drugi, treći, a da se klubovi o tome dogovaraju između sebe.

- U pojedinim zemljama Istočne Evrope klubovi kupuju svoje pozicije pre početka šampionata. Tako se unapred zna ko će biti prvi, drugi, treći. To se dešava u Hrvatskoj, Srbiji i još nekim zemljama tog regiona. Taj sistem je napravljen odavno – rekao je Van Segelen za sajt Insideworldfootball.biz.

 

On nije želeo da otkrije odakle mu informacije o nameštanju mečeva u Srbiji i Hrvatskoj, rekavši da ne sme da otkriva sve detalje.

- Imam potvrde pojedinih fudbalera za sve to što sam rekao. Uskoro se očekuju velika hapšenja, jer je višemesečna istraga pri kraju!

Gensek FIFPro kaže da mu je sada jasno zašto veliki broj fudbalera iz Istočne Evrope za veliki novac prelazi u bogate klubove sa Zapada.

- Mladi igrači, kada kasnije dođu u velike klubove, ne pružaju igre kao u svojim ligama. Možda je odgovor u tome da igraju nameštene utakmice u domaćim ligama, pa im nije teško da postignu 20 i više golova. Moraćemo da pronađemo mehanizam da klubovi malo ozbiljnije istražuju područja sa kojih dovode igrače.

Teo van Segelen izjavio je još da menadžeri na ovim prostorima predstavljaju veliki problem.

- Moramo da zaštitimo mlade igrače od uticaja menadžera, jer oni postaju “belo roblje”. Sa njima se trguje kao sa najobičnijom robom – zaključio je generalni sekretar Profesionalnog udruženja fudbalera.

(Telegraf.rs)


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE