Srbima postalo jasno da nema nazad! Prvi put posle Slobodana Miloševića, jedan lider otišao je na Kosovo i Metohiju da pokuša u lice da pogleda lidere opština sa severa.

Generalna ocena je da je vicepremijeru Aleksandru Vučiću za tako nešto bila potrebna velika hrabrost.

- Nakon posete Vučića Kosovu napravljen je suštinski pomak: Srbima na severu postalo je jasno da naša država ne može da ide korak nazad i nastojaće da u narednom periodu, što je više moguće, poboljšaju svoj položaj u sporazumu postignutom u Briselu - kaže funkcioner SNS i predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun.

Bivši državni sekretar u Ministarstvu za KiM i predsednik građanske inicijative „Srbija, demokratija, pravda“ Oliver Ivanović kaže da je Vučićevom posetom poslata poruka da Srbija ne napušta institucije Srba na KiM.

- Važno je da znamo da će Srbija nastaviti da finansira i zdravstvo i školstvo, da će diplome biti kompatibilne i prihvaćene u Srbiji kao da su iz nekog drugog dela države - kaže Ivanović.

I Ognjen Pribićević iz Instituta za društvena ispitivanja kaže da je Vučić odlaskom na Kosovo pokazao odlučan i hrabar politički potez, koji za ključnu agendu ima podsticaj pravljenja što šireg konsenzusa. Savetnik predsednika Srbije Marko Đurić ocenjuje da je Vučićeva poseta Kosovu imala blagotvoran efekat i da je postignut ozbiljan pomak u ubeđivanju tamošnjih Srba da prihvate primenu briselskog sporazuma.


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE