Brus9420 005

Brus,08.05.2020. Na jedanaestoj vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Brus, održanoj dana 08. maja 2020. godine, a u vezi nastale situacije doneti su sledeći zaključci:

1. Usvaja se zapisnik sa desete vanredne sednice OpŠVS održane dana 30.04.2020 godine.

2. NALAŽE SE Opštinskoj upravi Brus da nastavi sa poštovanjem vanrednih mera u zaštiti od pandemije virusa COVID-19, pre svega da nastavi sa nabavkom dezinfekcionih sredstava, zaštitne opreme i ostalih neophodnih sredstava za zaštitu stanovništva od pandemije virusa COVID-19.

3. NALAŽE SE Opštinskoj upravi Brus da uz poštovanje svih sanitarno-epidemioloških mera i mera socijalne distance, krene sa punim radnim vremenom od dana prestanka vanrednog stanja. Posebnu pažnju obratiti na šalterske poslove u smislu sanitarno-epidemiološke zaštite zaposlenih, ukoliko postoji mogućnost razmotriti i elektronsko poslovanje.

4. NALAŽE SE svim službama, javnim ustanovama i preduzećima čiji je osnivač opština Brus da krenu sa redovnim obavljanjem svojih poslovnih aktivnosti uz poštovanje svih propisanih sanitarno-epidemioloških mera i mera socijalne distance.

5. NALAŽE SE Komunalnoj inspekciji OU Brus da u saradnji sa nadležnim Republičkim inspekcijama nastave sa obilaskom i nadzorom sprovođenja sanitarno-epidemioloških mera.

6. U skladu sa Uredbom o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 („Sl.glasnik RS“, broj 66 od 07.05.2020 g.), pravna lica i preduzetnici (poslodavci) koji obavljaju oblast trgovine na malo i usluge u oblasti ugostiteljstva u obavezi su da organizuju rad u svojim objektima uz poštovanje sanitarno-epidemioloških mera i održavanje socijalne distance.

7. Ukida se ograničavanje radnog vremena uvedenog za vreme vanrednog stanja, za sve maloprodajne trgovinske objekte, pekare,apoteke,ugostiteljske i druge objekte za koje je važilo ograničenje.

8. NALAŽE SE JKP "Rasina" Brus da nastavi sa dezinfekcijom kruga Doma zdravlja Brus, gradskih ulica, trotoara, kao i svih ostalih javnih objekata i površina za kojima postoji potreba.

9. Sva lica su dužna da primenjuju sve preventivne mere koje se odnose na sprečavanje širenja zaraznih bolesti COVID-19 (Nošenje maski i rukavica, međusobno rastojanje između dva lica od najmanje dva metra i dr.).

10. Do daljnjeg nije dozvoljen rad bioskopske sale Centra za kulturu Brus i održavanje svih drugih manifestacija u zatvorenom prostoru.

11. U Opštinskoj upravi Brus call centar nastavlja sa radom, sve do dobijanja drugačije instrukcije, radnim danima u vremenu od 07:00 do 15:00 časova, u cilju davanja informacija najstarijih sugrađana o načinima i pružanju pomoći.

12. Štab preporučuje JKP „Rasina“ Brus da zbog nemogućnosti kontrolisanja međusobnog rastojanja između građana i planiranih dezinfekcija na dalje radi samo Zelena pijaca u Brusu.

Komandant Opštinskog štaba za vanredne situacije
Saša Milošević

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE

     


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 122780384
Iscrpan izvestaj, nema sta.
| 1 0