PostaSrbije

Beograd,05.06.2020. Pošta Srbije 07. juna ove godine obeležava sto osamdesetu godišnjicu pod sloganom – Okret u budućnost, kojim predstavlja nova ulaganja u modernizaciju infrastrukture – uspostavljanje poštansko-logističkog centra u Kragujevcu, vredne investicije u koju je do sada uloženo 1,2 miliona evra, i nabavku prvih električnih automobila za flotu Pošte Srbije.

Poštansko-logistički cetar u Kragujevcu, skladišno-kancelarijski kompleks površine 2.000 m² sa kompletnom infrastrukturom, predstavlja najznačajniju investiciju Pošte Srbije posle otvaranja regionalnog centra u Beogradu. Objekat će posedovati automatizovan sistem za sortiranje pošiljaka i tako doprineti daljem razvoju automatizacije prerade pošiljaka i strateškog razvoja bazične delatnosti Preduzeća, s akcentom na rastući segment paketskih pošiljaka i e-trgovine. Kompleks se nalazi u industrijskoj zoni u blizini više značajnih privrednih objekata (u ulici Milorada Vlajića Šuke 6), i odlično je povezan sa važnim saobraćajnicama. Osim razvojne komponente za Preduzeće, objekat će značajno podržati regionalni razvoj i preduzetništvo, pružajući kompletnu uslugu, od skladištenja preko formiranja pošiljaka do distribucije proizvoda za privrednike, ali i građane ovog kraja.

„Tokom istorije, prateći svetske tokove i ispunjavajući svoju osnovnu misiju – prenos pisama i robe i stalnu primenu najnovijih tehnoloških rešenja, čime je na sebe preuzela ulogu nosioca tehnološkog, privrednog i ekonomskog razvoja zemlje, Pošta i danas kroz inovacije procesa i unapređenje asortimana usluga, nastavlja da svetske trendove u oblasti poštanskih usluga i informatičkih rešenja vrlo brzo implementira i u Srbiji”, izjavila je Mira Petrović, v. d. direktora JP „Pošta Srbije” i istakla da kao gigant među uslužnim kompanijama, sa 15.000 zaposlenih, Preduzeće konstantno pokazuje konkurentnost i ostvaruje značajan rast u segmentima sa najvećom konkurencijom – ekspres i logističkim uslugama.

Petrovićeva je najavila da će Pošta u svoju flotu po prvi put uvrstiti i električne automobile, sa ciljem da ukaže na značaj ekoloških rešenja i da svojim primerom pozove i druge aktere u privredi i društvu, kako bi zajedno uticali na smanjenje zagađenja.

Profesionalnim upravljanjem Pošta Srbije je u 2019. godini ostvarila poslovni dobitak u iznosu od 2,2 milijarde dinara (ukupni prihodi bili su 25,9 milijardi dinara) i pružila čak 420,4 miliona usluga. Takođe, 8. juna Pošta Srbije pustiće novu uslugu – Postexpress BOX. Radi se o ambalaži za ekspres pošiljke u čiju cenu je uračunat trošak usluge. 

Javni poštanski saobraćaj u Srbiji zvanično je otpočeo otvaranjem prve pošte u Beogradu 07. juna 1840. godine. Punih 180 godina, Pošta je stub komunikacija u društvu i simbol povezanosti među ljudima. Pošta je oduvek bila pokretač i nosilac tehnološkog napretka. Uvela je u upotrebu telegraf, telefon, učestvovala u emitovanju prvog radio programa, kasnije postaje prvi provajder interneta i kablovske TV, prva osniva telo za izdavanje kvalifikovanog elektronskog sertifikata i osniva prvi ekspres kurirski servis u Srbiji, a u regionu je prva započela proces automatizacije prerade pošiljaka i digitalizacije velikog dela procesa.
izvor:posta.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.