EUPro Batocin052011

Kragujevac,08.06.2020. Šef sektora za upravljanje projektima Delegacije Evropske unije (EU) Štefen Hudolin danas je posetio Kragujevac, Batočinu i Rekovac kako bi video realizaciju projekata koje EU podržava preko programa EU PRO a koji će unaprediti uslove za bavljenje sportom kao i za organizovanje kulturnih i turističkih aktivnosti u ovim lokalnim samoupravama.

„Evropska unija pruža podršku ukupnom socio-ekonomskom razvoju Srbije kroz projekte koji na lokalu direktno doprinose boljem životu stanovništa, vodeći pri tome računa o ravnomernom regionalnom razvoju i podršci manjim opštinama u Srbiji“, rekao je šef sektora za upravljanje projektima Delegacije Evropske unije (EU) Štefen Hudolin nakon današnje posete projektima EU PRO u Kragujevcu, Batočini i Rekovcu.

EUPro Batocin052012U Batočini je Štefen Hudolin posetio radove na sportskim terenima koji obuhvataju rekonstrukciju terena za mali fudbal, dečijeg igrališta kao i izgradnju novih košarkaških i odbojkaških terena. Projekat u Batočini ukupne vrednosti 140.000 evra će unaprediti uslove za bavljenje sportskim aktivnostima, posebno među decom i omladinom.

EUPro Rekovac06202

Štefen Hudolin je u Rekovcu obišao završne radove na rekonstrukciji Doma kulture koje EU finansira sa 72.000 evra a koji podrazumevaju zamenu krova, postavljanje nove stolarije, poda u sali, renoviranje sanitarnog bloka i nabavku novog nameštaja.

„Drago mi je što Evropska unija može da odgovori na konkretne potrebe lokalnih samouprava te tako u Rekovcu stvaramo uslove za unapređenje kulturne ali i turističke ponude opštine, jer će u potpunosti obnovljenom Domu kulture moći da se organizuju i privredne, kulturne i turističke aktivnosti”, rekao je Štefen Hudolin.

EUPro Kragujevac06201

Tokom posete Kragujevcu Hudolin je zajedno sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i gradonačelnikom Kragujevca Radomirom Nikolićem posetio obnovljene košarkaške terene u Velikom parku čiju je rekonstrukciju EU finansirala sa skoro 150.000 evra.

EUPro Kragujevac06202„Drago mi je što sam ponovo u gradu u kom sam proveo jedan deo svoje igračke karijere, a ovaj košarkaški teren je mesto na kom su se sakupljali svi sportisti u Kragujevcu a ne samo košarkaši“, rekao je ministar sporta i omladine Vanja Udovičić.

„Ovo je kultni kragujevački teren i drago mi je što smo osvežili i renovirali ovo igralište i dali vama na korišćenje“, rekao je gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić,

„Zadovoljstvo nam je što je Evropska unija bila u prilici da u saradnji sa Gradom obnovi ovaj teren u Velikom parku i da stvorimo uslove za bavljenje sportom za vas, decu i mlade”, rekao je Štefen Hudolin.

Hudolin je u Kragujevcu posetio i projekat poslovne infrastrukture koji je uz EU sredstva od preko 630.000 evra obuvatio izgradnju komunalne infrastrukture i saobraćajnica koje su povezale stare i nove lokacije u industrijskoj zoni što upravo pokazuje sveobuhvatnu podršku EU lokalnom nivou koja podrazumeva unapređenje i poslovnog okruženja i konkurentnosti preduzeća.

Aktivnosti EU PRO, programa koji doprinosi ravnomernijem društveno-ekonomskom razvoju Srbije, Evropska unija podržava sa ukupno 25 miliona evra. Program ima za cilj da doprinese povećanju konkurentnosti mikro i malih preduzeća, poboljšanju poslovnog okruženja i unapređenju socijalne kohezije u 99 jedinica lokalne samouprave, u dva regiona: Regionu Šumadije i zapadne Srbije i Regionu južne i istočne Srbije. Aktivnosti na terenu sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.