Usce poplava0620

Kraljevo, Ušće24.06.2020. Jučerašnje padavine dovele su da je i na teritoriji opštine Kraljevo proglašena vanredna situacija 23. juna, prenosi portal "I love Usće"

Zbog obilnih padavina, Gradski štab za vanredne situacije doneo je jutros odluku o proglašenju vanredne situacije na celoj teritoriji grada Kraljeva.

Najkritičnije je u Mlanči, Studenici, Ušću, četiri osobe u Sltini kod Mlanče je evakuisano. Prioritet spasavanja je ljudskih života a tek onda imovine i puteva i mostova.

Tokom noći i jutra na području sela Devići pala je velika količina vode i očekuje se da tokom dana ta voda dodje do Ušća sa već nabujalom rekom Studenicom.

Sva javna preduzeća čiji je osnivač grad Kraljevo stavila su na raspolaganje Gradskom štaba za vanredne situacije ljudstvo i mehanizaciju, a s obzirom da je proglašena vanredna situacija na teritoriji grada Kraljeva, biće angažovana o i sva privatna preduzeća koje imaju odgovarajuću mehanizaciju.

Selo Cerje praktično je odsečeno, u Donjem Cerju Ibar se izlio pored železničke stanice, a podivljala reka Studenica preti da se izlije i u samom centru Ušća u kojem su već pod vodom stara pijaca, česma Odmenjske vode...

I selima ušćanskog kraja poplave su nanele ogromne štete. Čitateljka Marijana Radonjić javlja da su u ovom kraju krenula i klizišta i da je selo Cerje u gornjem kraju praktično odsečeno i da se do njega ne može ni pešice, a u Donjem Cerju Ibar se izlio pored železničke stanice, tako da se formiralo jezero pored pruge.

Podivljala reka Studenica preti da se izlije i u samom centru Ušća. Potopljena je stara pijaca, kao i česma Odmenjske vode, srušen deo keja sa lampionima od česme do reke Ibar... Sreća u nesreći je, kažu Ušćani, što Ibar još nije nabujao kako on zna... (video Goran Nikolić)

Tokom noći obustavljena je potraga za bračnim parom iz Studenice. Tokom jučerašnjeg dana specijalne jedinice MUP-a su uspele da uđu u kuću uz pomoć užeta iz helihoptera ali nikoga nisu zatekli.

Poslednja komunikacija sa bračnim parom Bogojević bila je oko 6 časova izjutra 23. juna. Od tada svaki trag za njima se gubi.
izvor:I Love Ušće


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.