Vukovci 20201

Brus,30.06.2020. Na kraju svake školske godine osnovne škole na teritoriji opštine Brus proglase đaka generacije. Ove godine, na Vidovdan, u osnovnim školama u Blaževu, Razbojni i Vlajkovcima proglašene su učenice za đaka generacije: Anđela Isailović, Ana Timotijević i Aleksandra Savić.

Anđela Isailović, đak generacije OŠ "Vuk Karadžić" Blaževo (Brus)

AndjelaIsailovic 06201"Tokom mog školovanja u Osnovnoj školi "Vuk Karadžić" u Blaževu, osvajala sam različite nagrade na takmičenjima.

U 5. razredu sam išla na veći broj takmičenja, i kako je vreme prolazilo počela sam više da se bavim učenjem i takmičenjima.

Moj najveći uspeh jeste osvojeno prvo mesto na međunarodnom takmičenju IYOECO (biologija) održanom na engleskom jeziku. Imam različite diplome sa opštinskih i okružnih takmičenja iz istorije, srpskog jezika, hemije, geografije...

Vrlo mi je drago da sam i nosilac Vukove diplome i titule đaka generacije, jer sam za to radila osam godina.

Našu školu pamtiću po lepim stvarima, dobrim drugovima i dobrim nastavnicima. Drago mi je da sam završila ovaj prvi stepen svog obrazovanja i da sam svoju školu predstavila u najboljem svetlu."

Ana Timotijević, đak generacije OŠ "Branko Radičević" Razbojna 
AnaTimotijevic 06201"Od početka školovanja bila sam sklona takmičenjima. Sve je počelo u prvom razredu kada sam išla na takmičenje iz recitovanja gde sam i dobila taj takmičarski duh koji traje i danas.

Narednih godina sam učestvovala i osvajala mesta na mnogim takmičenjima iz biologije, istorije, srpskog, ruskog i engleskog jezika.

U slobodno vreme se bavim crtanjem i slikanjem, tako da su i likovni konkursi na kojima sam takođe bila uspešna, bili nezaobilazni za mene kroz ove godine školovanja.

Na inicijativu mog nastavnika fizičkog, Stefana Virijevića, oprobala sam se i u sportskim takmičenjima, na kojima sam osvojila nagrade iz malog fudbala i stonog tenisa.

Pored Vukove diplome koju sam dobila za ostvaren uspeh u školi, sva ova takmičenja su doprinela tome da dobijem nagradu đaka generacija i sportistkinje generacije.

Što se tiče vanškolskih aktivnosti, ne razlikujem se puno od svojih vršnjaka. Volim da se družim i provodim vreme na internetu. Takođe, volim da istražujem i interesuju me mnoge stvari, pa tako leti posećujem kampove poput Kampa lekovotog bilja na Kopaoniku i Astronomskog kampa.

U suštini, za sve ono što sam postigla do sada, nije najbitnije samo učiti, već imati želju, cilj i voleti ono što radite i za šta se trudite.
Naravno, ništa od ovoga ne bi bilo moguće bez podrške nastavnika moje škole, kao i direktora Zorana Markovića koji su se uvek trudili, pomagali mi, i izlazili u susret kad god je to bilo potrebno."

Aleksandra Savić, đak generacije OŠ "Prvi maj" Vlajkovci (Brus)
AleksandraSavic 06201"Mesto gde deca uče, gde se oblikuje budućnost jedne nacije, naziva se škola. Od sedme godine pa nadalje u školi provodimo veći deo vremena. Smatram da od osnovne škole zavisi u kom smeru naš život nadalje ide. Ona predstavlja kamen temeljac i odskočnu dasku za dalje školovanje.

Volim svoju školu jer podržava i podstiče svakog učenika da najbolje radi i napreduje. Iako broji malo učenika, uspesi moje škole su na zavidnom nivou.

Ja sam svoju školu predstavljala na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti. Srpski jezik je moj omiljeni predmet i uz veliko interesovanje i malo truda, postizala sam značajne rezultate na takmičenjima.

Ovaj period školovanja ostaće mi u lepom sećanju na predivno druženje, mnoga znanja koja sam stekla, i naravno, divne nastavnike."
Tijana Ksenija Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.