Dejan Jović, zamenik načelnika Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u beogradskoj policiji, preminuo je u 49. godini života od posledica izazvanih koronavirusom.

DejanJovic InmemoriamBrusDejan Jović rođen je u Brusu 12. marta 1972. godine gde je završio osnovnu i srednju školu. Po završetku srednje škole opredelio se za policijsku karijeru koju je počeo 1992. godine kao obični policajac u Odeljenju unutrašnjih poslova Voždovac. Više od deset godina radio je u Trećem odeljenju kao inspektor, a zatim je bio šef grupe. Pre nekoliko godina postavljen je za zamenika načelnika Odeljenja za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata.

Upravo na poziciji drugog čoveka tzv. Trećeg odeljenja radio na otkrivanju počinioca ubistava I drugih težih kriminalnih radnji, posebno tokom 2017. i 2018. godine da bi početkom novembra 2018. godine bio uhapšen i optužen “da je posredovao da se ne izvrši službena radnja koja je morala da bude izvršena”.

U pritvoru je bio više od mesec dana, da bi se potom branio sa slobode, a na suđenju je tvrdio da "postoji određena pozadina", koju u tom trenutku nije želeo da otkrije. Sud je utvrdio da tužilaštvo nije dokazalo da je Jović posredovao da se ne izvrši službena radnja koja je morala da bude izvršena, i u potpunosti prihvatio njegovu odbranu.

Oslobođen je krivice na sudu, ali nije vraćen na mesto zamenika načelnika, na poziciju na kojoj je bio u momentu hapšenja, već je prebačen na niže radno mesto, u drugo odeljenje.

Niže radno mesto nije jedina cena koju je platio samo zato što je predano radio svoj posao - čuvao bezbednost građana Srbije. Hapšenje, pritvor, optužnica suđenje, stres koji je preživljavao duže od godinu dana od momenta privođenja do oslobađajuće presude koštali su ga zdravlja. Imunisistem verovatno mu je dodatno narušilo to što je kao roditelj brinuo i strahovao kako će njegova deca podneti i preživeti što je bio nepravedno optuživan i medijski pritisak na njega i porodicu jer je radio po službenim propisima iprivodio pravdi osumnjičene za najteže zločine.

Dejan Jović je bio proglašen za policajca godine 2003. godine, odlikovan ordenom borca i više puta nagrađivan, a na dužnosti je dva puta ranjavan.

Veoma veliki udarac na Dejana Jovića je ostavila i smrt njegove majke koja je preminula pre 10 dana.

Dejan Jović je iza sebe ostavio dvoje dece i suprugu.

Sahrana Dejana Jovića je u ponedeljak 06. jula 2020. godine u 14:30 časova na Novom groblju u Beogradu


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Rodja 117614111
KUME .....VEČNA TI SLAVA I HVALA
| 21 -1
Ok kolar 117770439
Jedan od časnih ljudi je napustio ovozemaljski život. Bio je spreman da svakom pomogne, a svojim brusjanima posebno. Uvažavao je i poštovao svakoga. Bio.je predan i pažljiv otac, brat, sin, kolega, prijatelj... Posao koji je radio voleo je iskreno. Mislim da nijedan drugi posao ne bi radio sa takvim žarom. Bio je perspektivan policajac, mogao je visoko da se vine. Ali.... poslednje dve godine nad njegov život su se nadvili crni oblaci. To što je on preživeo čovek ne poželi ni najvećem neprijatelju. Provučen neopravdano kroz najprljavije blato, surovo i lažno optužen, obeležen sa metom na grudima. Sve to je teško podneo. Borio se kao lav, za svoju decu, brata i roditelje. Ali srce majke nije izdržalo. Ta nepravda ju je "ubila". Na žalost ni on nije izdržao. Mi koji smo ga poznavali, odrastali sa njim, družili se, radili, znamo duboko u sebi kakav je čovek bio. Sve dok mislimo na njega on će postojati. Neka mu je večna slava!
| 119 -2