OpstinaBrus0316

Brus,06.07.2020. Na 18. vanrednoj sednici Štaba za vanredne situacije opštine Brus koja je održana danas u popodnevnim časovima proglašena je vanredna situacija na teritoriji opštine Brus u cilju sprečavanja širenja koronavirusa COVID-19.

Saopštenje Štaba za vanredne sotuacije opštine Brus prenosimo u celini, u cilju pravovremenog i tačnog informisanja građana:

Dana 06.07.2020 godine održana je osamnaesta vanredna sednica Opštinskog štaba za vanredne situacije. Na sednici je razmatrana epidemiološka situacija na teritoriji opštine Brus nastala širenjem zarazne bolesti COVID-19. Na osnovu člana 43. stav 1. tačka 7) Zakona o smanjenju rizika od katastrofa i upravljanju vanrednim situacijama “Službeni glasnik RS” broj: 87/2018), doneti su sledeći:

Z A K Lj U Č C I

  1. Opštinski štab za vanredne situacije Brus, nakon dobijenog odgovora na dopis broj: 87-287/2020-II upućen epidemiološkoj službi ZZJZ Kruševac, predlaže predsedniku opštine Brus da donese Odluku o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Brus, usled nastanka elementarne nepogode širenje epidemije bolesti COVID-19.
  2. Danom stupanja na snagu Odluke o proglašenju vanredne situacije na teritoriji opštine Brus primenjuju se mere utvrđene Uredbom o dopunama Uredbe o merama za sprečavanje i suzbijanje zarazne bolesti COVID-19 ("Službeni glasnik RS” broj: 66/2020 i 93/2020).
  3. Sprovođenje mera, u skladu sa zakonom utvrđenim ovlašćenjima, obezbeđuju, koordiniraju i nadziru predsednik opštine Brus preko opštinskih organa i službi, Opštinski štab za vanredne situacije Brus i Zavod za javno zdravlje Kruševac.

ZAMENIK KOMANDANTA ŠTABA
Jasmina Savić                

Osnovne informacije o koronavirusu COVID-19 i preventivna zaštita OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 117648675
Zamenice,zaključci su jedno,a mere nesto drugo.Konkretnije ih pojasnite.
| 3 -1