OpstinaBrus0316

Brus,12.07.2020. Pre tačno mesec dana predsednik opštine Brus održao je konferenciju za novinare koju je bio sazvao u cilju demantovanja objavljenih informacija o ostavci pomoćnika predsednika opštine za kapitalne investicije, kao i povodom izgradnje Gondole u Brzeću.

Tog 12. juna 2020. godine objavili smo da je  "pomoćnik predsednika opštine Brus za kapitalne investicije Miloš Azdejković podneo je ostavku jer, po njegovim rečima, "predsednik opštine je 11. juna izbegao da potpiše dokument neophodan oko kompletiranja dokumentacije za početak izgradnje Gondole u Brzeću". OVDE

Potom je predsednik opštine Brus održao konferenciju za novinare (OVDE) na kojoj je demantovao pojedine novinare i medije o navođenju razloga podnošenja ostavke njegovog pomoćnika za kapitalne investicije Miloša Azdejkovića i rekao da će se ostavka razmotriti, što je nagoveštavalo da možda neće biti usvojena.

Na konferenciji je predsednik rekao da je sve to politički i da se zna protiv koga je upereno. Nismo želeli tada da ulazimo u pojedinosti, pitanja i polemiku jer nas politika, političke igre i kombinacije ne interesuju već opstanak i razvoj Brusa, gledajući kako i kojim pravcem se razvijaju pojedine susedne opštine i gradovi.

Osvrt na tu konferenciju objavljujemo sada jer tada su u jeku bile predizborne aktivnost, pa izbori, pa ponovljeni izbori na biračkom mestu u Blaževu... i nismo želeli da neko pomisli da je osvrt na održanu konferenciju "politički". Čekali smo i eventualne informacije iz Opštine Brus o prihvatanju ili ne prihvatanju ostavke pomoćnika predsednika....

Informacija o ostavci je bila objavljena na osnovu uvida i tekst ostavke pomoćnika predsednika opštine Brus za kapitalne investicije Miloša Azdejkovića, na osnovu čega smo objavili vest OVDE

Tekst ostavke i obrazloženje možete videti na fotografijama:

Brus ostavka1206201 Brus ostavka1206202

Isti dokument je na konferenciji za novinare imao i predsednik opštine Brus iz kog je navodio projekte ali nije pročitao obraloženje ostavke.

U međuvremenu nema potvrde da li je ostavka pomoćnika predsednika opštine Brus za kapitalne investicije usvojena i ako jeste koje lice je imenovano na njegovo mesto i kada? Od tada nema ni zvaničnih informacija a ni saopštenja od strane predsednika opštine Brus, kao i drugih zvaničnih lica na lokalu, na temu izgradnje Gondole u Brzeću?

Da li to znači da bi predsednik opštine trebao ubuduće da ima i pomoćnika zaduženog za informisanje građana koji bi celokupnu opštinu  "osvetlio" vestima, informacijama i obaveštenjima o planovima i radu lokalne samouprave? Možda i bude tako u narednom periodu.

Posle svega, na neki način očekujemo izvinjenje predsednika opštine Brus da su pojedini novinari i mediji širili dezinformacije, na temu ostavke pomoćnika predsednika opštine Brus za kapitalne investicije, a posebno očekujemo da predsednik sazove novu konferenciju za novinare na kojoj bi bilo reči o preduzetim planskim aktivnostima u prethodnom periodu u pravcu razvoja opštine Brus, sa posebnim osvrtom na izradu Strategije lokalnog ekonomskog razvoja opštine Brus do 2025 OVDE
Nenad Miljković


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Milica. 117104520
Očekujete od "slepog da progleda".Teško.Ko razme-shvatiće
| 1 -1