stanko debeljakovic
Na studentskoj tribini "Kuda dalje?", uz veliki broj uglednih profesora, naučnika i akademika, na kojoj su o nacionalnom integritetu, obrazovnim procesima i uticajima kulture, duhovnosti i savremenih uslova na budućnost, grupa srpskih intelektualaca je otvoreno podstakla prisutne studente na kulturni i politički aktivizam.

Prestavnici nekoliko studentskih organizacija su se u svojevrsnom dijalogu savetovali sa prof. dr Milanom Raspopovićem, prof. dr Draganom Radenovićem i Arhimandritom Mihailom, a sve je rezultiralo usmenim dogovorom o zajedničkom aktivizmu studenata i naše akademske elite, sa ciljem doprinosa u jačanju kulturnih, političkih i drugih institucija Srbije.

studentski forum080216

"Zadovoljni smo dobijenom podrškom naših profesora i akademika, kao i željom da se zajedno aktiviramo i doprinesemo izgradnji pravednije budućnosti. Uz podršku svih ovih dokazanih ljudi, nemamo strah ni da se pojavimo na nekim od narednih izbora, zašto da ne" rekao je Stanko Debeljaković, apsolvent Pravnog fakulteta i Fakulteta za bezbenost i diplomatiju, ali i član Saveta Univerziteta Beogradu i dodao "Odlučni smo da ne budemo samo nemi svedoci događaja čiji smo deo. Pokušaćemo da već u narednim danima na delu, konkretnim akcijama, pokažemo kako se doprinsi jačanju nacionalnog integriteta. Planiramo niz kulturnih i drugih manifestacija već u februaru."

Kao neformalno ime organizacije u nastajanju, koja po nezvaničnim informacijama već okuplja oko 35.000 studenata i mladih, pominjao se i naziv same tribine, a koji i simboliše postupak po kome se organizacija i rodila - DIJALOG.

izvor:informer.rs 


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Facebook - BrusONLINE
YouTube - BrusONLINE