GSS org ots

Beograd,30.07.2020. Nakon sagledavanja kompletne zdravstvene situacije u našoj zemlji Gorska služba spasavanja Srbije donela je odluku da ove godine neće  biti uvodnih testiranja kandidata za osnovnu kurs. Zdravlje naših spasilaca i potencijalnih kandidata je na prvom mestu.

Zbog nemogućnosti adekvatne selekcije kandidata, ove godine GSS je odlučio da promeni formu osnovnog kursa. Biće testirani samo oni  kandidati koji budu preporučeni od strane teritorijalnih ogranaka Gorske službe spasavanja, na osnovu dosadašnjih zalaganja. Plan je da na taj način dobijemo 12 kandidata.

Gorska služba spasavanja Srbije se zahvaljuje svim kandidatima na interesovanju i razumevanju, i nadamo se upoznavanju i druženju iduće godine.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS-a.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.
GSS Srbije


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.