GSS NP31720b

Novi Pazar.31.07.2020. Na poziv gradonačelnika Novog Pazara, Nihata Biševca i Štaba za vanredne situacije, spasioci Gorske službe spasavanja Srbije ponovo raznose pomoć stanovnicima Novog Pazara koji žive žive u ruralnim krajevima.

Tokom nekoliko dana angažovanja odneti su paketi pomoći u hrani, lekovima i higijenskim sredstvima do desetak kuća koje se nalaze na Pešterskoj visoravni, planini Goliji i planini Rogozni.

„Najhitnija dostava pomoći koju smo imali bilo je odnošenje hrane i lekova višečlanoj porodici sa Pešterske visoravni koja je zaražena korona virusom, a u kojoj ima čak četvoro male dece“, rekao je Boško Mihailović, vođa tima Gorske službe Spasavanja u Novom Pazaru

Spasioci Gorske službe spasavanja Srbije iz Novog Pazara sastavni su deo novopazarskog operativnog tima za borbu protiv KOVID-19 virusa, i ovog puta sarađivali su sa Crvenim krstom, koji je spremio pakete hrane i higijenskih sredstava, kao i sa humanitarnom organizacijom „Otvorena ruka“ koja je mališanima iz ovih porodica poslala obuću i garderobu. Grad Novi Pazar, na čelu sa gradonačelnikom Biševcem, obezbedio je sredstva za kupovinu lekova građanima koji su u teškim materijalnim uslovima.

Gorska služba spasavanja (GSS) Srbije je dobrovoljna i neprofitna organizacija čiji je osnovni cilj pomoć i spasavanje u nepristupačnim planinskim i urbanim uslovima. Spasiti ljudski život, pomoći čoveku u nevolji, osnovni je zadatak GSS-a.

GSS Srbije su 1952. godine osnovali iskusni alpinisti, dok danas Gorsku službu spasavanja sačinjava oko 250 aktivnih spasilaca, od kojih su mnogi iskusni planinari, visokogorci, alpinisti, sportski penjači, speleolozi, ronioci, skijaši i paraglajderisti.
FOTO GSS Srbije


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.