AC spomenikSoluncima1592020

Aleksandrovac,16.09.2020. Povodom 102 godine od početka proboja Solunskog fronta, predstavnici Opštine, Podružnice Društva za negovanje tradicija oslobodilačkih ratova Srbije 1912-1918. za Župu, SUBNOR-a i Srpskih ratnih veterana u Aleksandrovcu 15. septembra 2020. godine položili su  vence i cveće na spomen obeležje palim rodoljubima u Balkanskim ratovima i u Prvom svetskom ratu.

Pre polaganja venaca, održan je parastos u znak sećanja i poštovanja prema palim ratnicima za slobodu otadžbine, koji su služili sveštenici crkve aleksandrovačke.
Ceremoniji kod Spomenika Solunskih ratnika prisustvovali su, u ime lokalne samouprave, predsednik SO Aleksandrovac, Slavoljub Miljković i predsednik opštine Aleksandrovac, dr Mirko Mihajlović, sa saradnicima.
Ovaj dan obeležen je i prigodnim programom, koji su izveli članovi KUD „Grozd“, u skladu sa preporučenim epidemiološkim merama.
Od ove godine 15. septembar, dan kada je probijen Solunski front u Prvom svetskom ratu, obeležava se i kao državni praznik – Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave. Ovaj praznik zajednički slave Srbija i Republika Srpska.
izvor i foto:Informativna služba DK Aleksandrovac


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.