MinTrgovineTurizma

Beograd,03.11. 2020. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić saopštila je danas da to ministarstvo, u okvirima svojih nadležnosti i mogućnosti i u saradnji sa drugim resorima, ulaže maksimalne napore kako bi se pružila podrška turističkom sektoru koji je, tokom pandemije koronavirusa, pretrpeo ogromne gubitke.

Matić je, na sastanku sa predstavnicima udruženja turističkih agencija i Privredne komore Srbije (PKS), istakla da se predložena mera države odnosi na subvencionisanje dela premije osiguranja, kako bi se organizatorima putovanja pomoglo u postupku izdavanja novih polisa osiguranja čija je cena, usled pojačanog rizika, značajno viša u odnosu na period pre pandemije.

Ona je podsetila na to da su osiguravajuće kuće ,,Triglav osiguranje", ,,Globos" i ,,Dunav osiguranje“ izrazile spremnost da nastave sa izdavanjem polisa osiguranja turističkim agencijama, u cilju obezbeđivanja uslova za njihovo licenciranje i nastavak poslovanja.

Najvažnije je da preduzete mere budu ekonomski svrsishodne, kako bi se omogućilo održanje sektora do proleća sledeće godine, kada će, nadamo se, nastaviti da radi u punom kapacitetu, poručila je ministarka.

Sastanku, koji je održan u Palati Srbija, prisustvovali su i predstavnici udruženja turističkih agencija YUTA, URA, UTAS i ANTAS.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.