Brus panorama0920

Brus,11.11.2020. S obzirom na to da se budžet Opštine Brus najvećim delom ostvaruje novcem koji stanovnici opštine Brus uplaćuju na osnovu poreza i taksi građani se i dalje nadaju da će rukovodstvo opštine Brus, na čelu sa predsednikom Opštine i zamenikom predsednika, odlučiti da se ove godine sprovede anketa pre izrade budžeta za 2021. godinu.

Pri anketiranju građani bi mogli da se izjasne na koji način bi želeli da se usmeravaju budžetska sredstva i koji su to projekti koje smatraju prioritetnim u narednoj godini.

Mnogi su se nadali da će funkcioneri Opštine Brus odvojiti deo svog radnog vremena i saslušati šta građani, koji ne žive samo u centru i nisu odbornici, smatraju prioritetom za svoju opštinu u narednoj godini ili godinama, bez obzira da li se radi o asfaltiranju ulica, rekonstrukciji trotoara, adaptaciji kulturnih, verskih ili sportskih objekata, o ulaganju u škole, obrazovanje i najmlađe, o uklanjanju divljih deponija, o socijalnim davanjima i slično.

Kada se budžet javno kreira rukovodstvo lokalne samouprave može sigurno naići na zanimljive predloge i sugestije, uskladiti finansijske mogućnosti i implementirati ih u budžet za 2021. godinu koji se kreira da stvori uslove za bolji život svih građana opštine Brus. 

Ukoliko građani nisu blagovremeno informisani o temi kreiranja opštinskog budžeta i nedostatka dijaloga lokalna vlast - građani to vrlo lako može dovesti do sumnje u prave namere kreatora lokalnog budžeta, pa onda građani sa pravom mogu postaviti pitanje "Ko i za koga kreira bužet opštine Brus za 2021. godinu?".
Nenad Miljković



Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.