Fondacija TijanaJuric

Fondacija Tijana Jurić, u saradnji sa Telenor fondacijom, objavila je danas na svom sajtu www.tijana.rs besplatnu edukativnu igricu „Bezbedni na internetu“, namenjenu učenicima osnovnih škola.

"Fondacija se svakodnevno zalaže za bezbedniji život dece u realnom i virtuelnom svetu. Zahvaljujući prijateljima iz Telenor fondacije uradili smo nešto što želimo već dugi niz godina, a to je da na način prijemčiv deci ukažemo na opasnosti koje vrebaju sa interneta.’’ – rekao je Igor Jurić.

Cilj ovog projekta je da decu i mlade informiše o opasnostima koje vrebaju na internetu, ali i savetuje o načinima na koje se od njih mogu zaštititi.

 "Bezbedno korišćenje interneta postaje sve važnije, naročito u poslednjih par meseci, kad se veliki deo svakodnevnih aktivnosti  delimično ili u potpunosti prebacio na onlajn način funcionisanja. Kad su u pitanju deca, edukaciju u ovoj oblasti treba približiti na način koji će njima biti interesantan, a igrica svakako jeste jedan od njih.  Ovo je jedan od mnogobrojnih koraka da, zajedno sa fondacijom ,,Tijana Jurić” napravimo sigurnije orkuženje za decu”, kaže Milica Begenišić, menadžerka Telenor fondacija.

Projekat “Bezbednost i odgovornost”, osim pomenute edukativne igrice, omogućio je i održavanje edukativnih radionica “Tijana klik” u školama širom Srbije, kojima se deca i mladi podstiču da koriste internet na ispravan i bezbedan način, kao i tribine za roditelje i nastavnike “Ukradena bezbednost”, na temu bezbednosnih rizika koji deci i mladima prete na internetu, uz savete kako ih preduprediti.

Igra „Bezbedni na internetu“ koju možete pronaći na linku OVDE rezultat je projekta „Bezbednost i odgovornost“, koji Fondacija Tijana Jurić realizuje uz podršku Telenor fondacije.
izvor:tijana.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.