PuteviSrbije oskar1120a

Beograd,12.11.2020. JP „Putevi Srbije“ dobitnik Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost - priznanja Oskar kvaliteta 2020, u kategoriji javnog sektora kao Šampion izvrsnosti

JP „Putevi Srbije“ je na ovogodišnjem konkursu Nacionalne nagrade za poslovnu izvrsnost – „Oskar kvaliteta 2020“ dobitnik najviše nagrade „Šampion poslovne izvrsnosti“. JP „Putevi Srbije“ je u ukupnom plasmanu osvojilo više od 750 bodova na proveri koja je održana 16. oktobra ove godine.

JP „Putevi Srbije“ je prvo veliko preduzeće iz javnog sektora koje je dobilo nagradu koja ima dodatni značaj jer je dobijena u složenim uslovima poslovanja i vanrednim okolnostima izazvanim pandemijom Korona virusa.

U veoma jakoj konkurenciji, predstavljajući svoj integrisani menadžment sistem, JP „Putevi Srbije“ je uspešno prezentovalo poslovne procese i rezultate rada u devet oblasti: Liderstvo, Strategija, Potencijali organizacije, Procesi i tehnologije, Tržište i korisnici, Rezultati poslovanja, Zadovoljstvo zaposlenih, Zadovoljstvo korisnika i Društvena odgovornost.

Ovu prestižnu nagradu dodeljuje Fondacija za kulturu kvaliteta i izvrsnost - FQCE, pod pokroviteljstvom Ministarstva privrede Republike Srbije i u saradnji sa Privrednom komorom Srbije tokom tradicionalnog godišnjeg savetovanja „Kvalitetom u svet” koje okuplja vrsne eksperte za kvalitet i poslovnu izvrsnost iz Srbije i zemalja iz okruženja.

Neutralna i nezavisna nagrada se dodeljuje za ispunjenje veoma zahtevnih kriterijuma konkursa i isključivo na osnovu ostvarenih i prikazanih rezultata i predstavlja potvrdu trajne orijentisanosti Preduzeća ka poslovnoj izvrsnosti i podsticaj daljem razvoju ukupne klime unapređenja poslovanja. Priznanje predstavlja i snažan motivacioni faktor za sve zaposlene u JP „Putevi Srbije“ da nastave da neguju ustanovljene i usvojene kriterijume poslovanja.

PuteviSrbije oskar1120b

Nacionalna nagrada za poslovnu izvrsnost - Oskar kvaliteta, dodeljuje se već 26 godina profitnim i neprofitnim organizacijama za ostvarene vrhunske rezultate u razvoju i unapređenju organizacione i poslovne izvrsnosti. Do sada su tu nagradu osvojila najbolja preduzeća i institucije u Srbiji kao što su: „Naftna industrija Srbije“, „Energo projekt-hidroinženjering“, Namenska „Prvi Partizan“-Užice, „Vojno tehnički institut“, „Vazduhoplovna akademija“ , „Institut za javno zdravlje“, „Direkcija za mere i dragocene metale“, „Aerodrom Nikola Tesla“, Institut za standardizaciju i mnogi drugi.

Ovakva nagrada je ustanovljena i u svetu i dobijaju je najbolji u oblasti kvaliteta i poslovne izvrsnosti u najrazvijenijim državama sveta.

Ovogodišnja nagrada je ukupno treći Oskar kvaliteta za JP „Putevi Srbije“ pošto je 2017. godine proglašeno izvrsnim u 3 kategorije - Partnerstvo i resursi, Rezultati kod korisnika i Strategija, a 2014. godine u kategoriji Partnerstvo i resursi.
JP „Putevi Srbije“


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.