Matic Misel SRgov

Beograd,24.11.2020. Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Republike Srbije Tatjana Matić i predsednik Saveta stranih investitora, Majk Mišel razgovarali su na jučerašnjem sastanku o preporukama za privredni rast i poboljšanje društvenog standarda, koje su objavljene u novom izdanju „Bele knjige“ Saveta stranih investitora.

Matić i Mišel složili su se da su prioriteti u odnosu na epidemijsku situaciju zdravlje i sigurnost ljudi, kao i da je potrebno održavanje kontinuiteta privrednog razvoja, usvajanje novih poslovnih modela i nastavak procesa digitalizacije.

Ministarka je ovom prilikom napomenula da su u pripremi podzakonska akta nedavno usvojenih zakona koja treba da doprinesu uređenju oblasti trgovine i posebno elektronske trgovine, kao i novi zakoni u oblasti usluga, elektronskih komunikacija i širokopojasne infrastrukture.

Ona je za sledeću godinu najavila sprovođenje aukcije za radio-frekvencije za mobilne i fiksne komunikacione mreže.

Predsednik Saveta stranih investitora istakao je da Srbija ima dobre rezultate u razvoju digitalne infrastrukture, ističući značaj daljeg razvoja mreža i regulative na ovom planu, navodi se u saopštenju Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.