U subotu 05. decembra 2020. upokojio se Srećko Lazarević Srele, u 49-oj godini života.

SreckoLazarevic RIP1220Divan čovek, iskreni prijatelj, požrtvovani sin, suprug, otac i brat, naš dragi Srećko Lazarević, izgubio je bitku sa opakom bolešću. Svi koji smo ga poznavali, voleli smo njegovu plemenitu dušu, veliko srce, optimizam i ljubav koje je nesebično prenosio na druge.

Srećko Lazarević rođen je 01.01.1972. godine u Raški. Srednju elektrotehničku školu završio je u Trsteniku, a 1996. godine postao je inženjer mašinstva na Višoj Tehničkoj školi u Zvečanu. Od 2000. godine počeo je sa radom na Kopaoniku gde je do 2004. godine bio upravnik u Planinarskom domu "Kopaonik" a od 2005. godine radio je na mestu upravnika hotela "RTANj". 

Voleo je Kopaonik i Kopaonik mu je uzvraćao tu ljubav. Bio je i ostaće dobri duh „srebrne planine“. Svojim osmehom i dobrotom, željom da se sačuva nepregledno kopaoničko prostranstvo, vizijom da se izgradi jedinstvena turistička ponuda okrenuta ka onima koji žele da osete damare netaknute prirode, vredno je radio ne odustajući kada je bilo teško i neizvesno. 
Zahvaljujući našem Srelu, „Rtanj“ je postao omiljeno mesto pravih zaljubljenika u prirodu i skijanje, mesto gde se sklapaju prijateljstva za ceo život, gde smo se okupljali oko raspaljenog ognjišta sa željom da kroz razgovor možda „jedinu sponu među ljudima“, zavirimo u dušu sagovornika i nanovo spoznamo da život čine male stvari. 

Svojom energijom, entuzijazmom i radom, Srele je dao veliki doprinos stvaranju boljih uslova života za sve meštane Rudnice. Kao član SNS, predsednik MZ Rudnica u dva mandata, odbornik u SO Raška, od 2016. do 2020. godine, i zamenik predsednika SO Raška od avgusta 2020. godine, svima nam je pokazao kako se znanjem, požrtvovanošću i istrajnošću doprinosi lokalnoj zajednici i da se samo tako može graditi bolja budućnost.  

Dragi naš Srele, sunčano je danas na obroncima Kopaonika, neke staze su već bele, doba je godine kada bi uzbuđeno iščekivao početak sezone i susret sa starim prijateljima i radosno otvarao vrata za one koji će privi put zakorači na kopaoničku i rašku zemlju. 

Dragi naš Srele, usnuli naš brate, nedostaješ nam u ovom danu, kao što ćeš nam nedostajati i u onima koji dolaze. Mi, koji smo zajedno za tobom odbrojavali i odmeravali ovozemaljske korake, nećemo te zaboraviti. Putuj, dragi prijatelju. Neka tvoja dobra duša nađe mir i spokoj. 

Do susreta na nekom boljem mestu neka te prate reči čuvene pesme... „Tamo iza vrata je zasigurno mir, i ja znam da više neće biti suza u raju...“ - opraštajući se od Srećka napisao je na svom fejsbuk profilu Ignjat Rakitić


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.
Cukuranovic. Nena 88593916
Dragi nas kume, pocivaj u miru, neka te andjeli cuvaju u nebeskom raju.
| 0 0