VS vezbaPancevo0221a

U kasarni „Rastko Nemanjić“ u Pančevu prikazana je sposobnost dela jedinica Vojske Srbije kroz vežbu pod nazivom „Vrh koplja 2021“ u kojoj su učestvovali pripadnici 72. brigade za specijalne operacije, 63. padobranske brigade i dela jedinica Ratnog vazduhoplovstva i PVO,

U prikazu „Uništenje terorista u urbanoj sredini“ učestvovalo je 115 pripadnika Vojske Srbije uz deo savremenih sredstava naoružanja, borbenih vozila i specijalne opreme koji je uveden u upotrebu u poslednje dve godine.

Na taktičkom poligonu pančevačke kasarne „Rastko Nemanjić“ prikazano je dejstvo borbenih vozila, besposadnih platformi, sistema bespilotnih letelica, kao i vertikalni manevar, upad u zgradu, neutralisanje protivnika i uništenje improvizovanih eksplozivnih naprava. Kada je reč o naoružanju i vojnoj opremi, na današnjem prikazu su se mogli videti oklopno borbena vozila „Miloš 4x4“, „hamvi“ vozila, daljinski upravljiva besposadna platforma "mali Miloš", kao i dronovi, helikopteri Mi-8 i Mi-17, H-145M i „Gazela“.

Vežba se sastojala iz sedam segmenata: izviđanje, posedanje linije blokade, napad na terorističke snage u seoskom ambijentu, dejstvo na oteto vozilo, napad na terorističke snage u urbanom ambijentu, napad na teroriste u izolovanom objektu i uništavanje improvizovanih eksplozivnih naprava.

Učesnici vežbe pokazali su odličnu uvežbanost i spremnost za brzo reagovanje  na čemu im je predsednik i vrhovni komandant Aleksandar Vučić čestitao i prikaz ocenio sa „vrlo dobro“.

VS vezbaPancevo0221

Predsednik Republike i vrhovni komandant Vojske Srbije Aleksandar Vučić pratio je vežbu u društvu sa potpredsednikom Vlade i ministrom odbrane dr Nebojšom Stefanovićem i načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem.

Nakon prikaza vežbe, komandant 72. brigade za specijalne operacije brigadni general Miroslav Talijan uručio je predsedniku Vučiću, u ime pripadnika te jedinice, bodež sa posvetom.
izvor i foto:mod.gov.rs

Opširniji tekst OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.