VS mod80221a

Beograd,08.02.2021. Za mesto u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA, Vojnoj gimnaziji i Srednjoj stručnoj vojnoj školi boriće se mnogi učenici završnih godina osnovnih i srednjih škola. Status učenika i kadeta vojnih škola steći će najbolji među onima koji ispune zahteve selekcije.

Interesovanje mladih za karijeru u sistemu odbrane, pored patriotizma koji predstavlja moralni temelj vojne profesije, zasnovano je i na mnoštvu prilika za usavršavanje i napredovanje koje se budućim podoficirima i oficirima nude.

Diplome koje će budući učenici i kadeti posle školovanja steći prva su, ali ne i jedina svedočanstva profesionalnih kompetencija koja će stajati u njihovim biografijama. Osnovni komandnoštabni kurs, Komandnoštabno i Generalštabno usavršavanje, Visoke studije bezbednosti i odbrane, master i doktorske studije na Univerzitetu odbrane, brojni kursevi i usavršavanja u zemlji i inostranstvu, obogatiće fond znanja starešina Vojske Srbije i omogućiti im da tokom službe zauzmu i neka od najodgovornijih mesta u sistemu odbrane.

Diploma Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA priznate su i prepoznate u sistemu visokog školstva Republike Srbije, što otvara vrata daljem školovanju i usavršavanjima i na civilnim univerzitetima.

VS mod80221b

Napori koje državno rukovodstvo ulaže u poboljšanje životnog standarda pripadnika Vojske takođe nisu ostali neprimećeni među mladima koji sada znaju da posao u uniformi više nije samo siguran, već i pristojno plaćen uz jasnu perspektivu poboljšanja koje se beleži iz godine u godinu.

Programi izgradnje stanova za pripadnike sistema bezbednosti u koje spadaju i profesionalna vojna lica već su, pod izuzetno povoljnim uslovima, omogućili velikom broju starešina da reše stambeno pitanje, a tom problemu mladi ljudi, koji vode računa o budućnosti, pridaju veliki značaj.

U poslednjih nekoliko godina uložena su značajna sredstva u opremanje Vojske Srbije najsavremenijim naoružanjem. Budući oficiri i podoficiri komandovaće ljudima i koristiti sredstva po borbenim karakteristikama jednaka onima u najsnažnijim armijama sveta, a kojima, po mnogo čemu, nema premca u regionu.

VS mod80221c

Školovanje u Vojnoj akademiji, Medicinskom fakultetu VMA i Vojnoj gimnaziji je besplatno. Učenicima i kadetima obezbeđen je besplatan komforan smeštaj, kvalitetna ishrana, vrhunska zdravstvena zaštita, udžbenici i moderna nastavna sredstva, sportski centri i tereni, multimedijalni kabineti, a sve u cilju što kvalitetnijeg obrazovanja.

Vojne škole omogućavaju mladima, ne samo da stiču obrazovanje, vojne veštine i razvijaju fizičku snagu, nego i da se bave zanimljivim hobijima, druže se sa vršnjacima, zabavljaju se i putuju kako bi postali ne samo kvalitetni oficiri i podoficiri, već i svestrani članovi društva.

VS mod80221d

Ministarstvo odbrane poziva sve zainteresovane za upis u vojne škole da prate sajt i zvanične naloge Ministarstva odbrane i Vojske Srbije na društvenim mrežama, gde će 15. februara 2021. zvanično biti objavljeni uslovi konkursa.
izvor i foto:mod.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.