NP nagradaZoranMaksimovic0221

Novi Pazar,11.02.2021. Nagrada Kulturnog centra "Amir Dautović" sinoć je svečano uručena ovogodišnjem laueratu novinaru Zoranu Maksimoviću.

"Zorane, ja znam da je tebi ovo najdraža nagrada, jer najteže je biti priznat u svom mjestu. Ovo je dokaz da si ti Pazarac i da si mnogo uradio za naš i za svoj grad. Čestitam ti...“ – riječi su direktora Kulturnog centra Novi Pazar Huseina Memića kojim je čestitao laureatu Zoranu Maksimoviću prilikom svečanog uručivanja nagrade „Amir Dautović“, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 45.000 dinara.

Svečanost - održana tim povodom večeras u Kulturnom centru Novi Pazar - bila je u znaku predstavljanja lika i djela Zorana Maksimovića.

O njemu su govorili Hasna Ziljkić, predstavnica Kulturnog centra, njegov kolega Galib Gicić - novinar, Elzana Nurković, prof. likovne kulture / likovna umjetnica, prof. dr Sait Kačapor i Melida Rebronja, profesorica / predsjednica Društva za bosanski jezik. Na svečanosti je prikazan i dvadesetminutni dokumentarac o Zoranovom radu i izvještavanju sa terena za razne medije.

Zoranu Maksimoviću je nagrada pripala za "rušenje predrasuda i građenje mostova pravičnim i objektivnim izvještavanjem".
izvor:kcnovipazar.com


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.