Film DaraIzJasenovca plakat

Film „Dara iz Jasenovca“ biće prikazan premijerno večeras na Radio televiziji Srbije u 20:00 časova, na Prvom programu. Film će u isto vreme biti prikazan i na Radio-televiziji Republike Srpske.

Film Dara iz Jasenovca je istorijska drama o stravičnim zločinima u Drugom svetskom ratu snimljen na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša u Jasenovcu.

Posle ustaško nemačke ofanzive na Kozari, lokalno stanovništvo završava u koncentracionim logorima. Među njima je i dvanaestogodišnja Dara sa svojom majkom i dva brata. O sudbini oca ne znaju ništa. Užas koji će preživeti u logoru Stara Gradiška učiniće da odraste preko noći. Darinu majku i starijeg brata ubijaju, a misija njenog života postaje da sačuva život mlađeg brata. Mnoga deca iz logora Stara Gradiška odvođena su u domove širom Hrvatske ili smeštana po porodicama ali velika većina je ubijena ili umrla od neljudskih uslova u logoru i raznih bolesti. Dara se svim silama bori da spasi brata. Svi događaji u filmu pisani su na osnovu autentičnih svedočanstava preživelih logoraša. Darina sudbina je sudbina samo jednog deteta Kozare, a ono što su preživeli ne sme nikada biti zaboravljeno.

Uloge: Nataša Ninković, Bojan Žirović, Jovo Maksić, Igor Đorđević, Marko Janketić, Vuk Kostić, Rale Milenković, Biljana Čekić.
Režija: Predrag Gaga Antonijević, scenario: Nataša Drakulić.

Trejler za film pogledajte OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.