COVID19 koronaVirus

Beograd 05.03.2021. Državni sekretar Ministarstva zdravlja Vlade Republike Srbije Mirsad Đerlek izjavio je danas da je zbog porasta broja obolelih od koronavirusa pritisak na zdravstveni sistem veliki, zbog čega su neophodne oštrije mere, pre svega kada je reč o okupljanju većeg broja ljudi.

Đerlek je u izjavi za Radio-televiziju Srbije (RTS) rekao da su nove mere preko potrebne da bi se zaustavilo dalje širenje virusa, i dodao da se svakodnevno analizira svaka situacija, na osnovu čega će ljudi u Kriznom štabu doneti najbolju odluku.

U Beogradu, ali i u drugim gradovima, situacija je alarmantna, upozorio je on, napominjući da je u kovid ambulantama u prestonici juče obavljeno 3.600 pregleda, pre dva dana 4.000, a povećan je i broj prijema u odnosu na otpust iz bolnica.

Očekujem da će ministar zdravlja doneti odluku o proširenju kapaciteta, a to znači vraćanje nekih bolnica u kovid sistem, objasnio je državni sekretar.

Takođe, situacija je pogoršana i u Vojvodini, Šapcu, Kragujevcu i gotovo svim delovima Srbije, ocenio je on i izrazio uverenje da ćemo uspeti da zaustavimo dalje širenje virusa.

Đerlek je rekao da proces imunizacije protiče u najboljem redu, i u skladu sa tim najavio dopremanje još pola miliona vakcina kineskog proizvođača "Sinofarm", dok 8. marta stiže i redovna isporuka cepiva kompanije "Fajzer".

Ukoliko uspemo da zaustavimo širenje virusa i nastavimo sa vakcinacijom, do juna se može očekivati da imamo više od dva miliona građana koji su primili obe doze vakcine, podvukao je on.
izvor:srbija.gov.rs


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.