VS vezbaKopaonik0321

Kopaonik 16.03.2021. Pripadnici Vojne akademije i Centra za zimsko ratovanje Oružanih snaga Velike Britanije na Kopaoniku realizuju zajedničku obuku u zimskim uslovima u turno skijanju.

Tokom desetodnevne obuke, koja je deo bilateralne vojne saradnje dve zemlje, pripadnici dve vojske - petorica nastavnika sa Vojne akademije, sa katedri taktike, naoružanja i vojne opreme Kopnene Vojske i Centra za fizičko vaspitanje i sport, i trojica britanskih instruktora - uz planirane vežbovne aktivnosti razmenjuju i iskustva o postupcima kad je reč o ratovanju zimi.
 
Nakon prezentacije borbenog kompleta zimske opreme koju koriste britanski instruktori, trening je nastavljen turno skijanjem po teže pristupačnom terenu Kopaonika.

VS vezbaKopaonik0321a

Vojnike na obuci obišli su ambasadorka Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske u Beogradu Šan MakLeod, pomoćnik ministra za politiku odbrane Predrag Bandić, načelnik Vojne akademije general-major dr Bojan Zrnić i izaslanik odbrane Ujedinjenog Kraljevstva u Beogradu pukovnik Nik Ilić.
izvor i foto:mod.gov.rs

Opširniji tekst OVDE


Dodajte komentar:

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon odobrenja.
Dogodila se greška prilikom slanja komentara. Molimo pokušajte kasnije.